Не се стремя да подражавам на Азис. Приликата между нас е случайна, каза в интервю за БЛИЦ фолк певецът Ерик.
Бе избран за откритие на 2007-а, очакваш ли призът за певец на годината? Според теб кой заслужава наградите за изпълнител и изпълнителка на 2008г?

Мнението ми е, че наградите си бяха заслужени.Тони Стораро и Теодора ги заслужаваха! Мисля, че на мен ми е още рано за певец на годината. Имам собствено мнение кой заслужава да спечели тази година, но ще го запазя за себе си...Ако съм отгатнал, обещавам да Ви кажа.

В началото на кариерата си пял с бившия оркестър на Софи Маринова "Супер експрес"? Как впоследствие премина в Диапазон рекърдс?

„Супер експрес” бяха издавани от Диапазон рекърдс, от там тръгнаха нещата... Просто в един момент
реших да работя самостоятелно, да пробвам със солова кариера. И май не сгреших.

Имало е драма около избирането ти на артистичен псевдоним? Разкажи за какво става въпрос.

Да, наистина доста време не можахме с продуцентите ми да се спрем на подходящ псевдоним. Песента и клипа на „Без мен оставаш” бяха готови, а 2 месеца не го пускахме, защото нямах псевдоним. Колебахме се между Ерик и Давид.
Накрая се спряхме на Ерик. Мисля, че името влияе много на съдбата на един човек. Затова и аз внимателно си го избрах! Мисля, че Ерик ми носи успех и късмет.

Въпросът дали подражаваш на Азис сигурно ти е втръснал? В какви отношения сте с него?

Да, вече ми омръзна да обяснявам, че приликата между нас е случайна и аз не се стремя да му подражавам. Иначе с Азис сме в много добри приятелски отношения. Ходим си на гости, уважаваме се.

Усещаш ли вече завист сред колегите си?

Да, малко. Но мисля, че това е нещо нормално в нашите среди.

Имал ли си гафове по време на участията си? Разкажи някой случай, който никога няма да забравиш.

Нямам гафове по участията си. Аз съм педант по отношение на работата си и рискът от гафове по този начин се свежда до минимум.

Имаш ли човек до себе си сега?

Да, сърцето ми вече е заето. Връзката ни е от скоро, така че друго няма да кажа.

Кое е най-абсурдното, което си прочел или чул за себе си и искаш да опровергаеш? Питам те, защото постоянно се спекулира за сексуалната ти ориентация, както и на колегата ти Джордан.

Най-абсурдното е, че съм клонинг на Азис /смее се/. За Джордан наистина се изписаха много неща...За мен също...Какво да кажа...всеки може да си мисли каквото иска...който се интересува чак толкова, нека дойде и да ме попита лично!

Все още нямаш дует с твоя колежка/колега? С кой би желал да го направиш?

Още ми е рано за дуети! Засега ще залагам на самостоятелни песни, а после ще видим.

Какво ти предстои оттук-нататък?

Ще прозвучи нескромно, но ми предстоят много хитове.
Едно интервю на Георги Стоянов