Михо Футеков е единственият играч от „Фермата 2” по bTV, на когото му бе даден втори шанс. След като падна още в първия дуел от врага Стоян, той искаше реванш. Двамата са смъртни врагове от години, а тази неприязън пренесоха и под покрива на фермата. 24-годишният младеж е родственик на Райна Княгиня, а пред „ШОУ” разказа интересни неща за своята игра в рейтинговото риалити. Открехна вратата и на личния си живот, като сподели най-голямата драма в живота си – смъртта на неговата приятелка.
- Влезе за втори път във „Фермата” за реванш. Получи ли го? 
- Честно казано, да! Победих Стоян на всяка класова битка и по този начин получих реванша си. Е, не в този вид, в който исках, но и това е нещо. Исках да го бия на дуел. 


- Заровихте ли томахавките със Стоян? 
- На пръв поглед само. Той не е израснал още, за да си простим. Всичко беше за пред камерите, цялостното му представяне. Не знам дали изобщо има нещо истинско в него.

- Може да се каже, че той стана любимец на фермерите в играта...
- Чак любимец... Някои от тях 

изпитваха страх и респект от него

защото ме победи на първия дуел и аз отпаднах. Като цяло обаче не е силен противник, просто извади късмет, придружен с добри актьорски качества.  Ако и във външния свят е такъв, то ние трябва да му козируваме. Слаб фактор е.  Навън не е кой знае какво, въпреки че иска да го представи по този начин в предаването. 


Краси победи опонента си в последната битка 

- Когато излезе първия път ми се оплака, че те мъчи дискова херния, нали така?
- Така е. 

Никога не съм ценил здравето си

Преди да вляза в предаването нямах страх от болката. Порязвал съм се сериозно доста пъти, претърпял съм доста тежки ситуации, но съм ги преодолявал. Във „Фермата” за първи път го изпитах този страх и наистина се плашех от болката, която е следствие на дисковата херния. Въпреки това се навих да вляза отново, нали трябваше да победя Стоян. В един момент обаче започнах прекалено много да го съдя за постъпките му и да заприличвам на него. Затова спрях да му го натяквам и се държах сравнително добре с него. 

В първата класова битка ми беше много тежко, тъй като от болницата отидох директно в предаването. След това започнах да се укрепвам. Лекарите ми казаха, че трябва да се пазя, но аз никога не съм го правил. Когато искам нещо силно, нищо на света не е в състояние да ме спре. Въпросът е да са ми здрави ръцете. Те обаче не можаха да ме докарат до финал. В дуела с Краси имах шанс, но при втората игра пак направих прибързано решение. 

- Как те посрещнаха в Панагюрище, радват ли ти се хората?
- С хората, с които съм имал контакт, ми се радват много. Съжаляват, че не съм победил Стоян. Моите приятели знаят, че в самото предаване не показах голяма част от уменията си. Не искам да се хваля, но във външния свят Краси и Стоян са слаби противници. В играта ме победиха, явно късметът беше на тяхна страна. Навън не искат да ме срещат. Преследвам мечтите си докрай. На 24 години съм и имам свой бизнес, докато Стоян има бизнес, но 
не плаща данъци а Краси е строителен инженер, който не може да скове стълба. Показах, че мога най-добре да се грижа за животните. Исках да покажа, че съм стриктен и работлив, докато другите играят пози. 


Михо хлътна сериозно по Мария, но тя не му отвърна със същото 

- Кажи сега за чувствата си към Мария – реални ли са, или го играеше за пред камерите?
- За мен тя беше най-красивата сред дамите вътре. Държеше се добре с мен, имаше искрени чувства от моя страна. Когато излязох и промених средата, си дадох сметка, че реалността и играта са две коренно различни неща. Направих грешка с този надпис с нейното име, който направих на хълма срещу фермата. Беше начин да изразя чувствата си и да й благодаря, че ми е помогнала. Тя беше единствената, която не искаше да ме вкара в релсите, а да ми даде шанс да вървя по пътя. 

- Тя сподели, че не си я разбрал добре и по никакъв начин не ти е давала сигнали, че има някакви симпатии... 
- Тя явно е от хората, които никога няма да намерят начин да бъдат искрени и да признаят чувствата си. Много хора го играят на корави, пък като се завият през глава плачат. Не мога да разбера как това се получи, при условие, че се държахме доста любезно един към друг. Може да съм олигофрен, но когато искаш да целунеш някого – какво значи?! Иска да ме целуне, но в същото време няма чувства към мен. Не го играя икона, за да го разбера двусмислено. Щом това е начинът да покаже, че е твърда... Жива и здрава да е. 

- Какво ще кажеш за флиртовете й с Динко? Дали между тях би се получило нещо извън формата? 
- Само времето ще покаже. Навън еуфорията и времето са различни и едва ли имат шанс. Хората не са като вещите, за да можеш да ги притежават.

- Бил ли си влюбен досега? 
- Бил съм, да. Това е болезнена тема и не искам да навлизам в подробности. Това е единственият човек към когото съм имал чувства. Това е причината след нейната загуба да нямам сериозна връзка. Един ден тя пристигна на летището и ме помоли да я взема. Аз обаче бях пил и прецених, че не мога да карам. Тя пътуваше към вкъщи и катастрофира, получи сътресение на мозъка и умря 21 дни по-късно. Оттогава погледът ми се сведе в земята. 

Красимир КРАСИМИРОВ