VIP Brother 3 ще подкрепи осем благотворителни каузи. Това бе решено преди броени дни от Нова телевизия и продуцента Old School. Риалити шоуто ще продължи осем седмици, през всяка от които 12-те известни съквартиранти ще се състезават в името на една определена кауза. Парите, събрани в третия сезон на VIP Brother, ще се разпределят поравно между осемте каузи.
Първата от тях е вече ясна – "Помощ за незрящите хора". Каузата бе предложена от Гала, първият официално обявен съквартирант в предстоящия сезон на VIP Brother.
Освен борбата със слепотата, VIP brother 3 ще подпомогне още седем каузи. Повечето от тях ще бъдат социални, сред които - помощ за социалното приобщаване на деца, лишени от родителски грижи, а също и помощ за намаляване на риска от изоставянето на деца в домове.
Предвид интереса на потенциалните участници към добрите инициативи в предстоящия сезон, продуцентът допуска възможността някои каузи да бъдат предложени от бъдещите VIP съквартиранти. Той е приятно изненадан от факта, че известните хора, с които се среща, сами дават идеи за благородни кампании, предлагат каузи и поемат инициативата да разговарят с фондации. Същевременно с това, с неприятна изненада установява, че други звезди, които сами са получавали помощ в критичен за тях момент, днес отказват да върнат жеста на хората в нужда.
Освен със събиране на средства, VIP Brother 3 ще представи осемте благотворителни каузи и с тематични мисии във и извън къщата. Всяка седмица животът на VIP съквартирантите ще протича под знака на конкретната инициатива. По този начин състезателният елемент на шоуто ще придобие нов смисъл – да започне и развие стойностен дебат за помощта и нейните различни лица. /БЛИЦ