Големи амбиции владеят Галин, призна самият той. Изпълнителят на миналогодишния хит „На Египет фараона” има план за следващите 10 години, според който трябва да се превърне в успешен продуцент на млади таланти – по подобие на шефа си Митко Пайнера, Саня Армутлиева, Криско и Графа.

„Искам да се развия до 30 години колкото е възможно в това, в което смятам, че съм най-добър – музиката. Композирането, писането, аранжиментите, текстовете и всичко останало да мога да го правя вече и за други хора, които пък всъщност да работят и за мен под някаква форма. Това ми е идеята. Искам да съм по-обезпечен”, разяснява Галин.

Той вече се е заел да гради кариера на млад талант. Първата, която ще продуцира, е Десита. „Тя е откритието ми. Десита е певицата, с която всъщност аз стартирам продуцентската дейност”, добави той. 

Галин не уточни дали с новото му начинание ще се наложи да преосмисли работата си  със своя продуцент инж. Митко Димитров. Засега младият певец продължава да е част от фолк гиганта „Пайнер” и май не мисли да напуска. Все пак с продуцентската си дейност Галин неминуемо ще се превърне в конкурент на шефа си. Затова в бранша допускат, че младият певец се ползва с подкрепата на Митко Пайнера, но как точно са уредили отношенията си, все още е мистерия, пише "Уикенд". 

Затова пък Галин, който наскоро се нанесе в собствен апартамент, е доста по-словоохотлив за плановете си в професионален и в личен план. Певецът мечтае за семейство, но чак след около 5 години, когато вече ще се е наситил на ергенството си и ще е постигнал финансово благополучие. „Искам да имам семейство. Мечтая да имам дете. Искам да имам изпълнители, които да обикалят по участия. Да не работя толкова много вечер, да ми е по-ограничено. Може би около 4-5 ангажимента в месеца ще ми бъдат достатъчно. Да работят тогава вече младите хора”, казва певецът.