Галя, вече не от Каризма, направи заявка за връщането си на родната поп-сцена с поредния, пети "Таен концерт", организиран от телевизия MAD TV. Позабравената последно време певица направи шоу, което си струва да не се забравя.
С парчета на Уитни Хюстън, Алиша Кийс, Джордж Майкъл и други световни имена Галка напомни, че има глас на световно ниво, стига да има и такива песни. В тясното за събралите се гости студио на Денис Ризов - Harbour Island Records, певицата блесна в компанията на Графа, зашеметяващо отслабналата Десислава и музикалната R&B двойка Сантра и Кристо. Гвоздеят в програмата, особено за сериозното количество гъркини в публиката и спонсора на концерта ГЛОБУЛ, се оказа дуетът на Галя със Сакис Рувас. Гръцкият изпълнител се появи на шоуто след като прелетя през Мюзик Айдъл по-рано вечерта. Сакис блесна с гласови данни, напомнящи на Краля на рока Елвис Пресли и точно като него докара сънародничките си до истерия с появата си, което очевидно му бе изключително приятно. Публиката направо пощуря от дуетното изпълнение на вечната класика „Ain’t No Sunshine”. Спойката между двамата изпълнители беше толкова невероятна, че хората в залата зашушукаха, че Galia е намерила точната нова дуетна половинка.
За уникалната атмосфера на събитието допринесе и мястото, „Harbour Island Records Studio”, в което за първи път беше изнесен подобен концерт. Едни от песните, които Galia изпълни, бяха „It’s Not Right But It’s OK” на Whitney Houston, „All Around The World” на Lisa Stansfield, „Hanky Panky” на Madonna, „Bootylicious” на Destiny’s Child, „Rock With You” на Michael Jackson, „Butterflies” на Alicia Keys, “Overpowered” на Roisine Murphy.

Певицата беше акомпанирана от нейната нова live формация, съставена от Боби Вълчев (пиано), Росен Ватев (ударни) и Борис Таслев (бас) и Ангел Дюлгеров (китари). Бек-вокалистки на концерта бяха младите и талантливи изпълнителки Рейчъл Роу и Весела Бонева.
Galia сподели, че за събитието е избрала някои от любимите песни на любимите си изпълнители. Звездата разкри, че точно това са песните, заради които е започнала да се занимава с музика. Galia призна, че е щастлива, че има възможността да се поклони пред таланта на тези артисти и им благодари за вдъхновението.
Първата голяма изненада на вечерта беше моментът, в който звездата на вечерта покани на сцената Сантра и Кристо и заедно с тях изпълни „Amеrican Boy” на Estelle & Kanye West.
Следващият специален гост на вечерта беше Графа, с когото изпълниха „As” на Stevie Wonder, което обаче е по-известно на феновете от варианта на George Michael & Mary J Blige.
Веднага след това Весела Бонева и Рейчъл Роу застанаха на сцената до Galia, за да изпълнят заедно „Bootylicious”. Трите певици успешно влязоха в ролята на Destiny’s Child и допълнително наелектризираха публиката с горещи танци.
Дойде времето и за поредната изненада, когато на сцената се качи ДесиСлава, с която Galia изпълни хита на Brandy & Monica „The Boy Is Mine”. Хората в залата не можеха да повярват, че нещо немислимо само преди няколко години се случва точно пред очите им, че Galia от бившите КариZма може да изпълни дует именно с ДесиСлава!
В края на концерта Galia напомни на всички, че не е забравила за миналото си с Миро като изпълни специално „medley”, в което бяха включени „Минаваш през мен” и „Колко ми липсваш”. Куплети от двете песни се редуваха един след друг в изцяло нов и нестандартен аранжимент. Това беше и най-емоционалният момент от вечерта – Galia не можа да се сдържи и се разплака по време на изпълнението, което преди това посвети на бившата си дуетна половинка.
Певицата, която след броени дни ще стартира и соловата си кариера с първи сингъл, представи ексклузивно за гостите на концерта една от новите си песни, „Da Drums”, която ще влезе в дебютния й албум. Това беше и последната песен от сетлистата за вечерта, но публиката не искаше да пусне Galia и след 5-минутни овации, тя излезе на бис.
След приятното чувство от концерта остава да видим дали Галя ще съумее да извади силно авторско парче, с което да догони бившия си дуетен парньор Миро,който набра скорост, макар и малко под крилото на Coldplay. /БЛИЦ