Ако емигрантът Гечо подкрепя някого на дуел във „Фермата“, участникът отпада. Суеверието от селското риалити се потвърждава след всяка битка за оцеляване, при която фаворитите на най-възрастния участник си тръгват един по един. 

Гечо седеше в ъгъла на Анита, която беше победена от Божидара Бакалова. Две седмици по-късно емигрантът вече беше на страната на Божидара, която се изправи срещу Дарина, но и дизайнерката си тръгна от шоуто. Емигрантът даде рамо и на Ивона в битката, след която болярката пое към родния си град. А на предния дуел във фермата беше на страната на Иван Гинчев, който също загуби. За странното влияние над резултатите от дуелите се заговори още по време на дуела на Франческа, която Гечо също подкрепяше и която също напусна шоуто. 

„Дали това е чиста случайност или приказките за лоша енергия на Божидара Бакалова ще се окажат достоверни?“, чудят се феновете на предаването, които не могат да си обяснят съвпаденията. 

А самите дуелисти вече се надяват емигрантът да не седне в техния ъгъл, защото почти сигурно това означава край на приключението и надеждата за 100 000 лева награда.