Трима от героите на „Забранена любов” пренасят теми, които ги вълнуват в сериала, в рубриката „Звезден репортер”, част от централната новинарската емисия „Календар”.
В сряда, 4 март, Албена Ставрева, която познаваме като грижовната Надежда Белева - майка на три деца в серийната драма (а има още едно в истинския живот), прави репортаж на тема „Какви искат да станат децата, когато пораснат”. Кукер, пазач на музей и още куп странни професии изреждат малчуганите, като най-голям процент все пак избират лекарите. Най-често отрицателен отговор получаваше въпросът „Искаш ли да станеш актьор?”, за голямо учудване на Албена.

Анкетата сред децата ще отведе звездната репортерка в болница, където тя ще направи интервю с победителя в импровизираното допитване – доктор във Военно-медицинска академия, както и в театъра, където актьор ще търси обяснение на факта защо децата не искат да стават актьори.

Младият бунтар от „Забранена любов” Явор Белев ще се допита до хора и институции за предвиждащия си вечерен час за ученици. В четвъртък Фахрадин Фахрадинов ще се срещне и разговаря по темата с един от шефовете в Държавната агенция за закрила на детето, а след това ще потърси реакциите на деца и техните родители. Ще се опита да направи и своеобразна проверка на случая из софийските улици след 22:00 ч.

Дизайнерката Силвия Сартори, която в „Забранена любов” се играе от Таня Димитрова, ще нищи в петък темата за абитуриентските балове, за роклите и костюмите в празничната вечер, за това кой и колко може да извади от джоба си, за да бъде истинска звезда във вечерта на завършването на средното си образование. Своите решения ще предложи дизайнерката Аля Милушева, а ученици и директор на училище ще допълнят темата с техните гледни точки.

Рубриката „Звезден репортер” започна на 18 февруари т.г. като част от централната емисия „Календар”. В нея всяка седмица известни хора влизат в ролята на репортери и търсят цялата истина за зрителите на "Нова телевизия". Миро от бившия дует „Каризма” беше първият, който се включи в новия формат и направи три различни репортажа. Миналата седмица щафетата пое певицата Мариана Попова. /БЛИЦ