Новите кукли от предаването на ТВ7 „Говорещи глави” дебютираха днес с нова визия, представена от продуцента на предаването Иван Минчев.

Куклите са направени от силикон и се управляват общо от трима актьора – двама я движат и трети, говорещ зад кадър. Това прави куклите още по-реалистични. Шоуто започва да се излъчва първо в САЩ, после ТВ7 купува правата да го излъчва и у нас.  

В шоуто ще има две нови рубрики. Едната ще се казва “Глави такси”, където куклите ще се возят в такси и така ще дадат шанс на случайни хора да си поговорят на живо с тях, докато пътуват по улиците на София. Другите рубрики са „На кафе с глава” и „Глави на пазара”. Героите ще се разходят из някой български пазар и ще си поговорят с всички любопитни. През януари шоуто ще отпразнува и своя трети рожден ден. Тогава сценаристите замислят да поканят за първи път и публика по време на снимките, за да могат почитателите да надникнат в кухнята на предаването. “В традиционните телевизии, трудно би се задържало такова предаване”, каза Минчев.

Героите на предаването също не пропуснаха да кажат по нещо пред зяпналите ги журналисти. Кимьон Втори заяви категорично, че “можем да си тръгнем, когато си поискаме, щото сме европейци, обаче нема да си тръгнем!” Сергей Седнишев с руски акцент заяви Нося и на майтап, но не мога да покажа. Ако имате някакви въпроси, питайте, не се притеснявайте, аз няма да ви отговоря”. Ахмед Боздуган отказа да си покаже новата глава, защото не искал да му надничат в личното пространство.

После дойде още една глава, без която медийното пространство не може да издържи. Главата на Бойко Борисов на свой ред заяви: “Малко ме пропускате и това е много лошо. Толкова шампиони по карате съм свалил, мога да сваля и една тройна коалиция”.
Десислава Вангелова, БЛИЦ