И тази година конкурсът за българката песен за “Евровизия” не мина без определена доза скандали и интриги. Седмици преди финала, който е тази вечер, започнаха догадките кой ще бъде победител и дали конкурсът е нагласен.
Според някои основната битка ще е между Графа и Човека глас Красимир Аврамов, който се завръща ударно на родна сцена.

След като превзе Лос Анджелис и стана носител на музикалните награди на култовия град за 2005-та, той изнесе самостоятелен концерт в залата на Оскарите – “Кодак тиътър” и стана равен с много холивудски звезди, Краси е амбициран отново да се докаже у нас и в Европа. Вече се появиха и слухове, че благодарение на богат спонсор си е купил победата на конкурса. В интернет форумите обаче Човека глас получава често похвали.
 
В “Илюзия”, която е авторска песен на Аврамов и на американския му продуцент Уилям Табану, участват световноизвестната чернокожа цигуларка Керън Бригс, нашият кавалджия Теодоси Спасов и народната певица Цветанка Варимезова. Във видеоклипа пък може да видим като екранна партньорка на певеца топ-манекенката на “Визаж” Биляна Йотовска – Мис “Секси дупе” на 2008.  

Не мина и без традиционните упреци за крадени песни. Под ударите попадна песента на беквокалистката във “Вечерното шоу на Азис” Поли Генова "One lifetime is not enough". Тя беше обвинена, че е кавър на парче на Филип Киркоров. Според други пък тя много прилича на “Вярвам”, представена от руснака Дима Билан през миналата година и спечелила първо място на финала на Евровизия.
 
Смут внесе и дамското трио "Сахара". Тяхната песен била композирана от шведи, а според регламента песента трябва да бъде български национален продукт. /БЛИЦ