Благотворителен концерт в памет на загиналия при катастрофа Тоше Проески „Те сакаме сите, Тоше” ще се състои на 5 октомври. Пряко от градския стадион в Скопие събитието ще предават Balkanika Music Television и Фен ТВ.
 Началото е в 20.30 часа, като на два пъти ще бъде осъществяван телемост между балканските страни. В българското студио ще гостуват почитатели на Тоше Проески, негови приятели, както и част от хората осъществили единствената голяма изява на македонската звезда у нас – концертът на Balkanika Music Television през 2006 година.
Датата за концерта е избрана неслучайно – точно преди година, на стадиона в Скопие, Тоше изнесе последния си концерт пред 30 000 фенове. На 16 октомври той загина трагично в автомобилна катастрофа.
Организаторите – Международната фондация „Тоше Проески” и Министерството на културата на Македония, обявиха, че концертът ще бъде ежегоден и всички средства, които ще бъдат събирани ще се използват за благотворителни цели. Зрителите също ще могат да се включат в благотворителната акция със sms-и и обаждания по време на концерта, като според желанието на фондацията парите ще бъдат дарени на нуждаещи се в България. Набраните средства ще бъдат връчени на Дневен Център „Покров Богородичен“, който помага на родители и близки да се справят с проблемите на възпитание, обучение и интеграция на деца и младежи със специални нужди.
В памет на Тоше Проески ще пеят над 25 изпълнители, сред които украинката Руслана, балканските звезди Наум Петрески, Калиопи, Тони Цетински, Гоца Тържан, Желко Самарджич, Боян Марович, на сцената ще бъдат още оркестърът на Македонската опера и балет, както и бендът на Тоше.  /БЛИЦ