След редицата музиканти, които се обявиха против песента „Illusion” на Краси Аврамов, която ще ни представя на „Евровизия” в Москва, и от Българската национална телевизия, организатори на конкурса у нас, признаха, че са смутени от качествата й.
Шефът на редакция „Музика и забава” Любен Кънчев обяви пред Дарик радио, че и в държавната телевизия имат съмнения относно начина, по който песента е била представена на финала на българската „Евровизия”.

Кънчев обясни, че има три изхода от скандалната ситуация. Първият възможен вариант е самият Аврамов да се откаже от възможността да ни представя в Москва, ако реши, че няма сили да изпълни песента. Ако той го направи, в руската столица ще отиде изпълнителят, класирал се на второ място на финала на българската „Евровизия”, в случая -Поли Генова. Вторият вариант е ние да работим с него, с наши професионалисти, те да направят така, че песента да бъде приемлива за изпълнение, да има качества и да не рискуваме, поясни той.  И третият - България тази година да оттегли участието си в „Евровизия”. Ако се откажем обаче, това би ни създало известни проблеми догодина, смята още Любен Кънчев. БНТ ще реши как да постъпи до края на месеца. Любен Кънчев обясни, че БНТ като организатор няма право нито да дисквалифицира Красимир Аврамов, нито да поиска прегласуване.

Междувременно членове на групи от социалната мрежа Facebook протестираха пред сградата на БНТ срещу песента на Красимир Аврамов. Основните им искания са вотът от българския финал на „Евровизия” да бъде анулиран и да се проведе повторно гласуване. Протестиращите бяха пъти по-малко от броя на журналистите, дошли да отразят събитието. С тях се срещна и заместник-директорът на БНТ 1 Димитър Цонев. Според него напрежението около песента на Краси Аврамов е дошло предимно от факта, че „Illusion” получи рекордните 55,52% от зрителския вот на финала на българската „Евровизия”. /БЛИЦ