И в Беларус са пуснали подписка в интернет за дисквалификация на певеца, спечелил правото да представи страната на предстоящия песенен конкурс на Евровизия. Това разказаха от продуцентския екип на финалиста Пьотр Елфимов, който е у нас, за да представи авторската си песен Eyes That Never Lie.
Скандал в северната страна обаче няма, дърленето било заради неподписан договор с беларуската телевизия. 11 хиляди зрители са гласували за него на националния финал. Певецът бе във видимо добро настроение по време на софийските си срещи. Той е тръгнал на голям тур за опознаване с евентуалните си бъдещи почитатели, на чиито sms-и ще разчита на конкурса. Вече е посетил Гърция, Македония, Молдова и Финландия, а след България се отправя за Турция, Израел, Украйна и Холандия.
Пьотр Елфимов е завършил лицей за музика и танци, след това и беларуската Държавна музикална академия. В момента прави магистратура и преподава. "Някои от 17-те ми ученика вече имат победи на международни конкурси, похвали се музикантът.
Певческата му кариера е започнала на 6-годишна възраст - нормално при баща певец и майка диригентка. Вече има записани два албума, единият в soft rock, а другият с романси. След Евровизия ще подготви третия си албум, в който заглавна песен ще бъде конкурсното парче. 
Кумирите му са Queen  и Ian Gillan, надява се някой ден да изпее партията на Jesus от култовата рок опера на Andrew Lloyd Webber. /БЛИЦ