Тази вечер е финалът на българската песен за конкурса "Евровизия". В Москва ще ни представя една от 12-те песни, достигнали до последния етап от надпреварата.
На финала ще се конкурират Графа с песента си "Враг", Мариана Попова с "Crazy" и беквокалистката във "Вечерното шоу на Азис" Поли Генова с "One time is enoigh". И трите песни са продуцирани от БНТ. Сред фаворитите е песента на Нора от Мюзик айдъл 2 "It*s not right", както и "Няма време" на Дани Милев.

За първото място ще спори и Стефан Илчев, който е популярен като имитатор на Лили Иванова. Той ще изпълни парчето "Get up".
"Illusion" е амбициозното завръщане на Човека глас Красимир Аврамов и от 10 години живее зад Океана. Към неговия нестандартен вокал в песента се наслагват и гласове от народния ансамбъл "Филип Кутев".

15 минути ще имат зрителите, за да гласуват за песента, която искат да представи страната ни на международния конкурс в Москва. Това може да стане чрез телефонно обаждане или изпращане на SMS.

Миналата година на конкурса ни представяха Deep zone project  с парчето "DJ take me away". Досега най-големият успех на България е от 2007 г. Тогава песента "Вода" на Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи се класира на пето място.
Eurovision Song Contest 2009 е 54-то издание на песенният конкурс на Евровизия. Състезанието за най-добра песен на 2009-та година ще се проведе в столицата на Русия. Първият полуфинал е на 12 май 2009 г., а вторият на 14 май 2009 г. Финалът на конкурса е на 16 май 2009 г. Русия получи правото за провеждането на песенния конкурс на "Евровизия", след като Дима Билан спечели конкурса миналата година в Белград, Сърбия с песента “Beliеve". /БЛИЦ