Световноизвестният ни цигулар Веско Ешкенази се ожени в последните дни на своята юбилейна година.

Малко преди да навърши 51 г. на 3 март, той изненада почитателите си, като обяви в социалните мрежи, че е сключил брак с приятелката си Станислава Стоева, която също е цигуларка.

Концертмайсторът на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам си публикува снимка с булката, на която са прегърнати и усмихнати младоженци. Станислава е с красива бяла рокля и булчинска воалетка. "Оженихме се!", написа Ешкенази към кадъра.

Само за минути стотици техни приятели и почитатели ги поздравиха. Малко по-късно Веско пусна и видеоклипче от позирането за снимката на моста над река Амстел, на което се виждаше и единият от синовете му Виктор и Артур със своя приятелка.

Виртуозът на цигулката, който е гордост за България още като 11-годишно дете чудо, когато е солист на прочутата Филхармония “Пионер”, от миналата година чака да отбележи 50-годишния си юбилей с турне у нас.

Докато чака това да се случи, той реши да узакони връзката си с колежката, за която се сгоди още през 2012 г. За него тя е втора съпруга, след като първата му жена Ангелина се спомина от рак преди повече от 15 г.

Когато тя се разболяла, кавалерът на струните й посветил цялото си време, за да бъде до нея, и започнал да снима последните мигове от живота й.

После сам отгледал наследниците им, а няколко години по-късно щастието му отново се усмихнало, срещайки Станислава, и до пандемията двамата заедно пътуваха по турнета и концерти из целия свят.