Бизнесменът Ивайло Караньотов е поредният участник, напуснал „Фермата”. Зрителите на шоуто го видяха в ролята на „бащата” - не само защото беше най-възрастният сред фермерите, а защото повечето от тях го припознаха като уравновесен и мъдър човек.

Равносметката за Караньотов след края на участието му в шоуто е положителна. „Така и допусках, че ще стане – далеч от телефона и далеч от всички хора, за които трябва да се грижа, се обнових. Освен, че отслабнах”, разказа той в ефира на bTV.

„От психическа гледна точка въобще не ме затрудни. Сигурно нескромно звучи, чувствах се далеч с превъзходство пред другите. Наблюдавах ги, изучавах ги,
исках да им помогна, съчувствах им. Не всички приемаха бащинството ми. Не всеки ме и разбра. Някои мислеха, че целя нещо, а аз нищо не целях”, каза той.
Стремежът да бъде със семейството си и усещането, че е необходим именно там го накараха да напусне формата. А и да стигне до края никога не е била основната му цел:

„Не съм влязъл с тази нагласа. Влезех ли с тази нагласа, може би щях да бъда по-нелицеприятен. Не че сега съм бил! Лошо впечатление правят тези, които са много целеустремени към победата, така мисля. Нищо не променя „Фермата” за мен, освен че ме определено ъпгрейдна. Чувствам се по-свеж, по-млад, спасих се от поредното редово море, което писва. Остана един много хубав спомен”.

На въпрос какво е за него съединението Ивайло Караньотов отговори:

„Тук съм изключително песимистичен. И ме е страх, че ще бъда и много тъжен. Българин и съединение от край време не се връзва – за дребни неща, като във „Фермата”, за едри неща, като македонския въпрос. Нещата са безнадеждни. Ние сме си такива хора”.