Преди дни певицата Камелия успя да шокира всички с новата й визия. Оказа се, че тя дължи новия си външен вид заради операция на носа, която е претърпяла

Сега изпълнителната призна на корекцията. Освен това тя говори за най-интимните си тайни, изборите и политиката. Коментира и връзката й с Цветин и корона изпитанието, през което преминаха, а също така говори и за Джокович.

Ето какво сподели Камелия в интервю за "Труд":

- Камелия, ти си певица, която винаги поднася изненади на феновете си. С какви нови песни и проекти ще ги провокираш в предстоящите месеци?
- Работя бавно, но славно. Имам записана една авторска балада, която мислех да пусна през март, но колегите вече издадоха толкова балади и реших да изчакам малко. Песента е любовна и стана много приятна, отдавна не бях правила подобна.

Подготвям и един проект-изненада за моите почитатели, в който не съм сама, а ще бъде дует с мой колега. Общата ни песен все още не е завършена, но ще бъде бърза и купонджийска и се надявам скоро да я пуснем.  

- Твоят онлайн концерт предизвика голям интерес и беше гледан над 2 милиона пъти в интернет. Предвиждаш ли друго подобно събитие и притеснява ли те тенденцията онлайн общуването все повече да измества живия контакт?
- Истината е, че нищо не може да замени живия контакт и определено ми е някак си стерилно да не мога да усетя енергията на публиката, да не видя фейс ту фейс (лице в лице-б.а.) феновете – усмихнати ли са, щастливи ли са и каква е реакцията им… Това е една взаимност, която липсва в онлайн общуването, колкото и да е огромно това пространство, но пак не е достатъчно и определено не е моето.

Човек обаче, трябва да свиква с новите обстоятелства и контакти в съвремието. Всяко нещо си има своите предимства и напоследък усещам, че се зарибявам - обичам да качвам снимки в инстаграм, да наблюдавам реакциите на хората, да ги анализирам и да видя какво очакват от мен.

- С Цветин преминахте през изпитанието „Ковид“ – това направи ли ви по-устойчиви на психозата около този вирус? 
- Направи ни – да. Когато вече си го преболедувал и излизайки навън си малко по-спокоен - да не пипнеш там, да не ти кихнат в лицето, да не те наплюе този, или онзи, или пък ти него. В този аспект сме по-спокойни, но вирусът не е за подценяване, като грип е, обаче явно е по-специфичен и тръшка по собствен начин.

Срещата с Ковид е много индивидуална – аз например го минах на крак с отрицателен pcr-тест и антитела, докато Цветин беше с пневмония. При мен имаше само висока температура, която смъкнах, без да пия нищо и на третия ден изчезна, а Цветин смени два антибиотика, но не му помогнаха и се наложи да влезе в болница. За щастие в момента дробовете му са чисти. Има го вируса, не е като да го няма, но човек трябва да се опита да бъде спокоен и да вярва, че всичко ще е ок, иначе няма да можем да заживеем отново нормално. 

- А ще се ваксинирате ли?
- На този етап изчакваме, защото имаме антитела. Клетката има памет и клетъчният имунитет е по-важен от изкуствения, защото остава винаги в теб, като се сблъскаш с вирус. В момента има повече нуждаещи се, а има и много пенсионери, така че ние не бързаме. 

- Гласува ли и какви промени би искала да видиш в страната ни в най-скоро време?
- Да, винаги гласувам. Смятам, че човек, който гласува - утре може да задава въпроси с високо вдигната глава, може да изисква и да се изказва, като така се чувства свободен човек. Виждаме какви са резултатите от вота на всички хора, които са отишли да гласуват, а какво ще се случи оттук-насетне, предстои да разберем. Важно е новите хора, или новите-стари, или новите коалиции, които ще управляват, просто да ги е грижа за народа.

- Много твои колеги се присъединиха в различни партии. На теб предлагали ли са ти и изкушавала ли те е такава възможност?
- Преди години ми предлагаха, но интелигентно отказах. Не ми се влиза в политиката. Моите наблюдения от различни хора, които преди това говорят много разумно са, че влизайки в политиката и те някак се уеднаквяват с другите. Странно място е политиката, засега не ми е мястото там и не го усещам.

- Стана известно, че ще участваш в нашумелия филм „Голата истина за група Жигули“. Каква е ролята ти в него и с кои от актьорите в продукцията се сближи най-много?
- Във филма аз съм попфолк певицата Джина, която иска парчето й да има по-рокаджийско звучене. Докато го изпълнява, все нещо й липсва в припева и решава, че в него трябва да има китари. Ролята ми е кратка, но ключова, защото филмът стартира с  моята поява и след това действието се завързва.

Аз имах само един снимачен ден и нямах възможност да се сближа с някого от екипа, но мога да кажа, че за мен беше голямо приключение да си партнирам с Михаил Билалов. Досега не бях играла във филм, а само в сериала на Слави „Ракия Сънрайз“, но мисля, че останаха доволни от мен, защото бях много естествена. Аз не съм завършила актьорско майсторство и просто бях себе си - естествена и органична, но въпреки това бях и Джина. 

- А каква е голата истина за Камелия и би ли я разкрила в автобиографична книга, както направиха Азис и Глория?
- Да, но наистина да се разголя в нея, защото много неща все още са скрити и са си само за мен и човека до мен. Няма смисъл да разказвам  вече чути неща. Мисля, че ми дойде времето за автобиография, защото съм преживяла доста и бих могла да бъда полезна за някого. Ще бъде супер, ако споделянето на моя опит и грешките, които съм правила, помогне на някого да успее да мине по-лесно през подобни житейски ситуации. За мен автобиографията е едно пълно разкриване, в което не трябва да се спестява истината.

- Все още се коментира, че Новак Джокович и съотборниците му, празнуваха победата си в АТР Cup с песента ти „Луда по тебе“. Изненада ли те факта, че сърбите, които са такива националисти предпочетоха твоята версия, пред оригинала на Лепа Брена и дори скандираха „България“? 
- Ами, не очаквах да е точно по този начин, но не ме изненада много, защото година по-рано песента беше тотален хит в Сърбия. Тя влезе в известния филм „Южен вятър“, в който участваха и български актьори и успя да се сдобие със собствена енергия и да се превърне в наистина тотален хит. Да, те са националисти, но са естествени и песента просто завладя Сърбия.

Изненада ме по-скоро това, че „Луда по тебе“ е издадена отдавна, но няма значение кога е издавана, след като докосва хората. Всички видяха, че когато Джокович взе купата, той реагира съвсем спонтанно - загърмя шампанското и имаше голям купон, а тази песен създава такова настроение, независимо дали са българи, сърби, или американци – още като започнат първите акорди и ръцете вече са горе. Мои колеги са ми казвали, че понякога като е по-тегав купона, просто пускат „Луда по тебе“ и магията започва!

- Ти често си избирана за най-красивата и сексапилна попфолк певица. Защо тогава се реши на промяна във външния ти вид, като си направиш ринопластика?
- Защото само преди два месеца имах юбилей и защото през последните няколко години генетиката започна да се проявява при мен. От фамилията на баща ми сме по-присъстващи откъм носове, а с годините леката ми чупка започна да става по-видима. Носът е един от малкото органи, които се развиват цял живот и имайки предвид, че скоро навърших  50 - просто реших да се освежа и леко да изтрия тази гърбичка и връхчето на носа, което усмихвайки се висеше малко надолу.

Досега, благодарение на филтрите това не ми личеше, но на живо се виждаше. В момента още се възстановявам от тази интервенция, защото при нея трябва да мине минимум една година, за да се получи търсения резултат. Аз малко избързах с появата си по телевизията и се учудих, че с такъв грим изглеждам така отстрани, защото като се снимам вкъщи и има голяма разлика. Носът ми не е скъсяван, просто е изправен и е нужно повече време да се отпусне.

Факт е, че в началото разликата е шокираща, но наистина това е процес, който предстои да се подобрява и тъканта трябва да се намести. Така че, това не е финалния начин, както ще изглежда след една година. Вярвам в доктора,  който ми направи ринопластиката -проучила съм го, а той ми каза: „Имай търпение, ще се случи!“ 

- А в тези стресови и напрегнати времена успяваш ли да изключиш и да релаксираш с йогата и специалната флотационна кабина, имитираща безтегловност и престой в космоса, която си купи?
- Да, обичам да влизам в нея и определено ми помага. Човек има нужда да остане сам със себе си и да се успокои, доколкото е възможно.

- Иван Лечев не крие, че ти и Цветин много сте му повлияли със здравословния режим, който спазвате. А той самият в какво отношение ти повлия на теб?
- Той е човек с много опит, направил е много концерти и е работил с много кадърни и талантливи хора. В него има едно спокойствие, улегналост и натрупана мъдрост. На мен ми допада точно това негово спокойствие, защото моята припряност преди години ми е пречила, а той ми влияе много позитивно. Вече стартираха кастингите на „Гласът на България“ и ми стана много приятно, че и тази година има толкова талантливи участници. Мога да кажа, че за мен това е най-професионалното музикално предаване в българския ефир.

- А кои качества на Цветин цениш и обичаш най-много?
- Той е много добър като човек, защото е открит, защото е честен, защото е себе си и не е фалшив, защото е разбиращ и подкрепящ. На мен ми харесва и това негово качество, че не обича да вреди на хората, а е много любвеобвилен, грижовен и точен  – човек на принципите, затова толкова дълго сме заедно - 23 години.

- Кой е най-хубавият подарък, или изненада, които ти е правил?
- Те са ежедневни и не мога да ги категоризирам, или отделям, просто това е част от нашия начин на живот. Днес например, без конкретна причина, той ми подари един много красив пролетен букет с лалета и зюмбюли. Дребните жестове за мен са по-важни.

- Казваш, че човек израства най-много в трудностите. Кои трудности ти помогнаха най-много да израснеш?
- Трудност е да излезеш от малкия град, който те формира и рамкира, трудност е да се изявиш, да заявиш кой си, да си отстоиш мнението, разбирането и поведението в дадени моменти от моята кариера. Трудност е да си тръгнеш от голяма фирма – рискувайки, но така даваш стимул и на другите да видят, че може и така.

Трудност е, че положих много усилия да имам дете и не успях да родя - трудности много. Това, че загубих баща ми, без да очаквам. Това, че докато Цвети беше в болница през октомври, си отиде и баба ми – на 90 години. Тогава аз бях сама и баба ми си тръгна от този свят – много тегав момент, но много приятели ми помогнаха и ме подкрепиха емоционално. Това са трудности и те ме направиха по-спокойно да приемем нещата.

Трудност беше и да се преборя с клишетата, защото на една симпатична руса девойка се гледа по-повърхностно и да докажеш, че не си само черупка, или опаковка - отнема време, борба и постоянство. Да станеш популярен не е трудно, но да се задържиш и да изградиш образ, който вълнува години наред, като лека-полека обелваш обелката и разкриваш сърцевината е трудно.

- Какви книги обичаш да четеш и имаш ли любим цитат?
- Обичам да чета, но съм на периоди, в които ме вълнуват различни теми. Наскоро попаднах на сентенциите на Марк Аврелий и много ме впечатли тази негова мисъл: „Често съм се чудил как става така, че всеки човек обича себе си повече от всички останали хора, но все пак отдава по-малко значение на собственото мнение за себе си, отколкото на мнението на другите.“ Замислих се колко мъдри слова са това - хем най-обичаме себе си, а ни е по-важно мнението на другите.

Коя е тя?
Звездата на попфолка Камелия е от малкото певици, които обединяват в себе си красота и уникална сценична харизма с интелект и творческа интуиция. Певческият й талант се откроява още в детските й години и тя става солист на училищния хор в родния й град Чипровци.

Първите й стъпки в шоубизнеса обаче не са на музикалната сцена, а на модния подиум. Тя става носителка на титлите „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“ и дори влиза в десетката на конкурса „Мис България“. Камелия бързо разбира, че моделската кариера не я привлича и се отдава изцяло на пеенето. Тя подписва договор с най-голямата музикална компания в попфолка през 1997 година и още с дебютния й албум – „Огън момиче“ завладява всички класации.

Вторият й албум „Златна рибка“ оправдава името си и става първият „златен албум“ по продажби, разбивайки конкуренцията. Следващите албуми на атрактивната блондинка затвърждават челните й позиции в жанра. Освен като певица, Камелия е търсена и като тв-водеща, а в последните няколко години е един от треньорите в шоуто „Гласът на България“.