Посланиците на Венецуела и Аржентина поканиха първия авторски симфоничен концерт на композитора Кирил Икономов със Софийска филхармония да бъде представен и в техните родни страни. Спектакълът „За да има живот” триумфира в зала „България” и цяла плеяда от политици, посланици и уважавани лекари стояха 15 минути на крака, за да го аплодират.
 Музиката на маестрото така отпусна душите на присъстващите в пълния салон, че развърза и кесиите им. В кутията, поставена на изхода, беше събрана доста солидна сума, която тепърва фондацията “Утре за всеки” ще пресмята, тъй като освен Банка ДСК, още много бизнесмени дариха своите чекове за борбата с рака на млечната жлеза.
  Софийска филхармония представи 11 авторски пиеси на Икономов, сред които беше и най-големият му естраден хит “Честит рожден ден”, изпълнен от съпругата му Мая Нешкова преди 20 години. Композицията прозвуча по нов съвсем различен начин в инструментална версия, но още от първите акорди, публиката позна любимата на няколко поколения българи мелодия и през цялото време ръкопляска в ритъма й. Самата певица бе гвоздеят на програмата в трио със звездите на Музикалния театър “Стефан Македонски” – Зорница Дамянова – сопрано и Марио Николов – тенор, с които представиха баладата “Ден”.
  Музикантите от оркестъра свириха с приповдигнато настроение и нямаше зрител, който да не отбележи, че филхармонията звуча много по-различно от всеки друг път. Освен автора, заслужени комплименти за работата си в концерта получиха още диригентът Кирил Ламбов, солистите Влайо Влаев – саксофон и Минко Ламбов – пиано. Учителят и на двамата Кировци – проф. Емил Янев, който беше и консултант на проекта “За да има живот”, заяви, че се е родил нов творчески тандем, а продуктът им е с бъдеще.
  Сред ВИП-гостите бяха забелязани композиторът Тончо Русев, поетите Евтим Евтимов, Жива Кюлджиева и Леда Милева, бившия министър на културата Георги Йорданов, Жорж Ганчев с Шуши, шефката на ИСУЛ Янка Кюркчиева, известните хирурзи проф. Хаджиева и д-р Бебечев, светилото на “Ин витро” в България – д-р Табакова, игуменът на Черногорския манастир, станал калугер след като е бил брокер в Америка – Никанор, отец Кирил и много други. Един от малкото българи, носители на “Оскар” – цирковият актьор Георги Кехайов заяви, че такъв концерт е виждал само на 3 места в света – Виена, Мюнхен и Холивуд. “Ако Горан Брегович и Ричард Клайдерман ползват готови мотиви за музиката си, то на Кирил Икономов е изцяло авторска и концертът му е истински триумф”, коментира на всеослушание Кехайов. /БЛИЦ