Носителят на Грами с концерт на 1-ви май в НДК.
Световно известният саксофонист Kenny G, ще зарадва за първи път родните фенове и ценители на джаз музиката на 1-ви май 2009-та, в зала 1 на НДК. Организаторите от Жокер медиа съобщават, че билетите за концерта се пускат в продажба от утре /25.02.09г/ с цена от 25лв до 80лв. Местата, на които могат да бъдат закупени са : Билетен център на НДК, в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg. Носител на Grammy за “най-добра инструментална композиция” - Forever in Love от 1994г и с рекорд в Книгата на Guinness за “най-дълго изпълнение на саксофон” /45 минути и 47 сек./ от 1997г. - Kenny G безспорно е сред най-любимите изпълнители в САЩ и целия свят.

Емблематичен представител на стила Smooth Jazz, Kenneth Gorelick - както е пълното му име, стартира музикалната си кариера още 17 годишен. Точно толкова млад той става солист, със своя soprano saxophone, във формацията на Barry White - Love Unlimited Orchestra. Големият момент за Kenny G обаче настъпва през 1988г, когато във вечерното ТВ шоу на Johnny Carson, той изпълнява своята Songbird, която за една вечер го превръща в звезда. От този момент нататък, романтичните мелодии и таланта на Kenny завладяват сърцата на милиони фенове по света, а саксофонът му се преплита със звездните гласове на изпълнители като Andrea Bocelli, Whitney Houston, Toni Braxton, Natalie Cole, Michael Bolton, Celine Dion, Aretha Franklin, Frank Sinatra, Barbara Streisand и други. Виртуално изпълнение прави и с Louis Armstrong на вечната What A Wonderful World. Соло, джаз-стандарти или дуети – повечето от албумите му са с платинен и златен статус, а огромния успех, който го съпътства го превръща в един от най-продаваните инструменталисти в САЩ и по света. Рекордът му за “най-дълго инструментално изпълнение” в Guinness от 1997г, все още не е подобрен, а в същата година, песента Havana от албума The Moment, e миксирана от двама DJ-и, с поредния блестящ резултат –No1 в Billboard Hot Dance Club Play.

Интерсен факт е, че Kenny G не импровизира често, но за сметка на това свири с най-различни изпълнители, като налага свой собствен стил в изпълнението. За свой идол и вдъхновител той посочва Grover Washington – един от основоположниците на жанра Smooth Jazz. Романтика, енергия, позитивни послания са запазена марка на забележителния музикант и човек. Освен към саксофона, Kenny G е страстно запален по голфа. През 2006г дори става No1 в "Top 100 in Music" - класация на списанието Golf Digest*s. Kenny G е и доста добър пилот, като често сам пилотира самолета за участията си по света.

Последният му албум - Rhythm & Romance от 2008г, не случайно е пуснат на пазара точно в Деня на влюбените - 14-ти февруари. Негови са и изпълненията на саксофон на песента I Ain’t Got You на Alicia Keys и You’re Beautiful на James Blunt. Също така се радва на изключително много фенове в Китай, а песента му Going home дори звучи в някои китайски училища в края на учебните занятия.  Светлана Славкова/БЛИЦ