Европа и Америка отесняха за Хасан и Ибрахим! Малките таланти ще покоряват и Китай с виртуозните си изпълнения. "Синовете ми получиха покана за изключително престижен конкурс в Китай, където ще има участници от цял свят. Състезанието ще се проведе чак през септември 2017 година, но подготовката започва още отсега. Децата трябва да направят записи, които да изпратим и да бъдат оценявани. Задава се още много работа", разказа Дениз Игнатов, баща на младите виртуози на пианото, пише "България днес".

Азиатското състезание е ново предизвикателство пред Хасан и Ибрахим, които досега са се изявявали предимно в Европа, а отскоро покоряват и сърцата на публиката в Северна Америка. "Пътуването до Китай и цялата организация изисква сериозни финансови средства и ще разчитаме на странична подкрепа. Вярвам, че децата ще успеят да заминат и да представят България достойно. Ето че думите ми започват да се сбъдват - лека-полека близнаците покоряват целия свят", доволно заяви Игнатов.

Международните участия на пианистите не спират дотук. В средата на януари те заминават на турне в САЩ, като ще изнесат концерти поне в пет града (Чикаго, Сан Диего и др.). При последното си гостуване отвъд океана близнаците силно впечатлили местната публика и логично дошла поканата за нови концерти.
"Първоначално беше планирано да заминем почти след Нова година, но се оказа, че има голяма натовареност на концертните зали. Затова с организаторите решихме да отложим изявите за малко по-късно. В момента се уточняват последни детайли около пътуването и живот и здраве, Хасан и Ибрахим отново ще се качат на световната сцена", допълни бащата на младите таланти.

Той призна, че в момента момчетата се чувстват добре и предпочитат да не се сещат за неразбориите около опита им да учат в столицата. Хасан и Ибрахим се чувствали добре в новото си училище и не съжалявали за нищо, което е станало в даден минал момент. Момчетата обещават, че ще се включат и в няколко благотворителни концерта в подкрепа на болни деца.

Хасан и Ибрахим почти всеки ден биват канени за различни конкурси.

Заради натоварената си програма обаче наскоро се наложило да откажат престижна покана.

Поканата от American Protege 2017

"Преди няколко дни получихме отново покана от международния конкурс American Protege 2017. Благодарим за огромното доверие на организаторите на конкурса, но през 2017 година имаме неотложни ангажименти в Европа, даваме шанс на други наши сънародници, като им пожелаваме успех", заявиха близнаците в личната си страница във фейсбук, които участваха в миналогодишното издание на надпреварата.