17 души от Бургас си осигуриха място за втората фаза на Music Idol. Прослушването се превърна в истинско приключение за журито. Мария, Фънки, Дони и Тони Димитрова трябваше да си почиват след смях, предизвикан от изпълненията на някои от кандидатите.

В безспорен хит се превърна песента "Буболечката" изпята от 19-годишния Георги Станков от Несебър. Още с влизането си при журито Георги започна с няколко минутно обръщение към роднини и приятели, на които посвети явяването си на кастинга.

Изпитващите останаха потресени от авторска песен на млада хип-хоп изпълнителка от Сливен. Женя Кубадинска изпълни песента си "Ненормална", по средата на която беше прекъсната от журито заради изключително бруталния текст на парчето. Тийнейджърката беше придружавана от майка си, която беше запитана от журито дали знае какви песни пее детето й. Почувствала се неловко Женя заяви, че е готова да се откаже от музиката си. Какво още се случи – зрителите ще видят в един от първите епизоди на шоуто.

Друг от кандидатите пък гледа на карти на журито. Според това, което видя в тях, Стоян Йорданов беше сигурен, че ще премине в следващия етап на шоуто. Журито обаче показа, че "дарбата" на 17-годишния младеж от село Безмер е просто самовнушение, което не му помага в пеенето.

Индонезийският кандидат за музикална слава не успя да впечатли журито, въпреки че беше заложил на атрактивни костюм и песни. За разлика от него ирландката Лорен Марч продължава за втората фаза на Music Idol. Тони Димитрова остана изключително очарована от изпълнението на 15-годишната чужденка на песента й "Ах, морето".

В края на седмицата екипът на Music Idol ще отпътува за Пловдив, където на 7-и и 8-и февруари ще се проведе предварителното прослушване на талантите. Кастингът ще започне от 9.00 часа в събота, в хотел "Тримноциум". Гост-звезда на шоуто в града под тепетата ще бъде Благовест Аргиров. /БЛИЦ