Часове преди откриването на финалния конкурс на "Евровизия" в Москва страстите около българското участие отново се нажежиха до червено. Частен детектив разкрива пред "Стандарт", че скандалът с нашия фаворит Красимир Аврамов е бил дирижиран.
Доказателствата за това са събрани от негови колеги. В задкулисните игри около избора на българския представител била забъркана и мегазвездата Филип Киркоров, който е и шеф на журито на конкурса в руската столица.
Красимир Аврамов е ангажирал частна охранителна и детективска агенция скоро след пристигането си в София, за да участва в конкурса "Евровизия".
Причината да потърси частни ченгета по собствените му думи била, че "очаква удари под пояса". Спрял се на "Бодигард файър кей", тъй като фирмата имала офис в Калифорния и била с 20-годишен опит в бизнеса.
"Краси Аврамов сам дойде в нашия софийски офис и поиска както физическа охрана, така и детективи, които да следят изкъсо всяка негова изява в България", потвърди пред "Стандарт" босът на компанията Димитър Куцаров.
На първата среща с детектива певецът пристигнал сериозно развълнуван. "Очевидно нещо го беше притеснило. Честно казано обаче, в началото помислих, че преиграва, че страховете му са пресилени. Не вярвах, че има проблем", разказа Куцаров.
След гръмването на скандала около избора на Аврамов и фалшивото му пеене на финала в НДК шефът на "Бодигард файър кей" включил още детективи в частното дирене и наредил пълна проверка на всеки детайл.
По думите на Куцаров разследването скоро стигнало до няколко интересни факта. През цялото време на конкурса в България, случайно или не, с влияние или не, у нас пребивава руската звезда Филип Киркоров. Докато е в България, певецът от световна величина с пловдивски корен не скрива пред познати и близки, че лансира русата изпълнителка Поли Генова.
И че държи на всяка цена тя да замине за Москва, установяват детективите.
Според музикални експерти, чието мнение са искали, в това нямало нищо лошо. Притеснително в случая било, че Поли Генова обилно е "заимствала" от песни на Киркоров, което от своя страна би могло да доведе до дисквалифицирането й на конкурса в Москва за плагиатство още преди да е започнало състезанието.
"Установихме също, че сигналът в залата по време на скандалното изпълнение на Аврамов, е бил нормален", каза още Куцаров.
"Изкривяването на гласа му вероятно е станало някъде по веригата от ретранслатора към кулата. Категорично установихме, че това технически възможно би могло да стане с плъзгачите на озвучителите".
Частните ченгета проверяват и нелепата грешка при скандалното изпълнение, която прави певицата, вкарваща фолклорния момент в песента. Самата тя признава пред тях, че се е объркала и е запяла друга песен, но отрича това да е станало умишлено. "По наши канали събрахме информация, че грешката не е случайна", казва Куцаров.
Какви са тези канали обаче, той отказва да посочи.
Според детектива голямата беда на Аврамов била, че не е брънка в родния музикален бизнес. Той няма мениджър в България, негови са и изпълнението, и аранжиментът, води дори балета си от Калифорния.
"Оказва се, че идва някой си от чужбина, печели конкурса и никой от музикалната индустрия в България не пипва и стотинка. Ако бизнесът не скочи буквално срещу Аврамов, то поне не направи нищо, за да го защити", коментира Куцаров.
Всички опити на "Стандарт" да вземе коментар от мегазвездата Филип Киркоров вчера ударили на камък. "Това е неговият телефон, но в момента той е зает с репетициите за конкурса", отговаряше мъж на руски език. /БЛИЦ