Ето това е истинската красота на България – неподправена, от Земен. Мис България Вероника Стефанова прослави с красотата си родината ни в Китай на конкурса “Мис Свят”.

Броени часове след като се завърна оттам, Вероника се озова на следващо приключение зад граница. Чаровната блондинка бе сред специалните гости в оборотно риалити шоу в Доминиканската република, което позиционира участнички в международни форуми за красота в сценарий, заимстван от Survivor и America’s Next Top Model. Именно българката беше голямата изненада на сезона, тъй като се включва веднага след “Мис Свят”.

“Докато тук в България се избират крокодили заради пари или бог знае за какво друго… В Пунта Кана (Доминиканска република) едно момиче гордо слави страната ни!
След достойното представяне на конкурса Miss World, Veronika Stefanova бе поканена да участва в международното шоу Miss Multiverse, където две седмици премина през различни изпитания и успя да се класира в Топ 20., пише във Фейсбук Ангел Крачуновски. 

Българката за съжаление остана извън топ 10, но се връща от приключенията си с много повече от титли за красота!

Въпреки че не се класира на финала на “Мис Свят”, момичето от Земен спечели голяма победа в името на каузата си за борба с анорексията. Каузата на Вероника успяла да трогне журито, като самата председателка на конкурса Джулия Морли предлага сътрудничество на Стефанова за изграждането на международен дом за страдащите от хранителни разстройства у нас.

„Много съм радостна от това развитие на ситуацията. Идеята е в този дом да се приемат момичета и момчета във всяка една степен на болестта и от всеки един край на света. Към момента единствената опция на тези хора е да бъдат приемани в психиатрия, а тъй като до момента съм се сблъсквала неведнъж с този проблем – там не ги допускат, ако нямат 30 кг. Всеки път битката и притесненията са, че сърчицата на страдащите от анорексия няма да издържат“, казва Вероника Стефанова пред “Монитор”.

Освен това в Китай тя се разписа и като първата българка, включена в международната реклама на форума. Можете да видите визитката й тук:


 

Междувременно името на Вероника се завъртя и във връзка с новоизпраната Мис България – Тамара Георгиева. Оказало се, че конкурсът нямало лиценз, да изпраща победителката на “Мис Свят”.

 Лицензът държал Страхил Гановски, организатор на конкурса “Мис Свят-България”, който Вероника Стефанова спечели, получавайки привилегията да представя родината ни на “Мис Свят” в Китай.

В интернет пък заваляха куп коментари, че именно Вероника е в пъти по-красива от Тамара Георгиева и отиването й на “Мис Свят” е напълно заслужено.