Един от култовите вокалисти в рока Джеф Скот Сото (гласът на "Yngwie Malmsteen", "Talisman", "Journey", "Axel Rudi Pell") ще изнесе само за ценители безпрецедентен по рода си концерт. Уникалното шоу ще се състои на 22 август от 21 часа в един от най-красивите курорти по нашето Черноморие - "Laguna Beach Resort" до Созопол. Сред почитателите на Джеф е и кметът на Бургас Димитър Николов, който предстои лично да удостои вокалиста със званието "Почетен гражданин на Бургас", предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Преди концерта в Созопол, известният рокаджия ще забие заедно с групата си " Tempestt" на 16 август в Каварна в рамките на традиционните "Празници на морето".
Джеф Скот Сото е музикант, който трудно се вписва в някакви рамки. Започнал на 18 години като хард рок и хеви метъл вокалист, неговите музикални вкусове минават през всички стилове като поп, фънк и дори рап. Често прави кавъри на любимите си изпълнители, сред които Сийл и Мадона. Изключително силно повлиян от творчеството на Queen и на своя идол Фреди Меркюри, записва няколко кавъра на Queen, което става причина мениджърите на официалния фен-клуб на Queen да го поканят да изнесе самостоятелен концерт с техни песни, където доказва, че неговите вокални и артистични качества не отстъпват на тези на великия Фреди. За 25-те години на сцена е написал и изпял толкова много песни, че доста хора могат да му завидят за активността и неизчерпаемата енергия. /БЛИЦ