Лили Иванова е подписала жалба до съда срещу книгата на Исак Гозес за нея, като е поискала романът да бъде спрян от издаване. Причината е, че в текста има и биографични моменти, за коит отя не е давала разрешение да бъдат обявявани.
Романът на Гозес излиза в четвъртък, отпечатан от издателство „Слънце”. Същевременно и издателство „Сиела” подготвя книга за Лили Иванова, за която се говори вече година. Тя се пише от журналиста Мартин Карбовски и е пълната официална биография на естрадната певица.

Заради липсата на разрешение преди време по подобен начин тя спря друг опит да бъде написана биографията й от журналиста Борис Ангелов.

„Исак постъпи като Юда”, каза Лили Иванова пред "24 часа" за творбата на бившия си фаворит. Дълго време двамата показваха близост. Лили призна, че е много възмутена и разстроена от случилото се.

„Книгата на Гозес е пазарна подлост. Аз бачкам, те се катерят на клона, каза от своя страна Карбовски.

„Книгата е написана с огромна любов и уважение към нея. Всичко написано е достоверно и е написано с любов. Нямам угризения”, коментира пък Исак Гозес.

Всъщност той и Карбовски работят заедно във в. "Стандарт" и от избухването на скандала не си говорят. Гледат лошо и се подминават, разкриха от изданието.

Романът "Един живот, една съдба" на Исак Гозес и част от поредицата "Прочутите" на издателство "Слънце". Книгата е от 256 страници. Има още 16 с черно-бели и цветни снимки. Цената е 12 лв. За същите пари и в почти същия обем се очаква и книгата на Карбовски. Тя е планирана да излезе от печат през април - за рождения ден на мегазвездата. /БЛИЦ