Като ученичка в техникума за медицински сестри във Варна преди 50 години Лили Иванова била едно от най-хубавите момичета в цялото училище, но имала комплекси заради ниския си ръст и големия бюст, спомнят си съвипускнички на естрадната прима.
"Лили имаше много женствени форми и това я притесняваше. Споделяла е пред нас, че се чувства неудобно от големия си бюст", разказва неназована съученичка пред "Нощен Труд". По думите й Лили Иванова се оплаквала от болки в гърба, но ходела на обувки с токчета заради ниския си ръст.
"Никога не е говорила пред нас за мъже", твърди друга приятелка на певицата. Според нея момчетата харесвали Лили, но тя не вярвала. Дори си мислела, че й се подиграват.
Изрядна ученичка, открит и добър човек, харесвала работата като медицинска сестра, но мечтаела за сценара, разказват още приятелките. Помлят Лили с акордеон в ръка, разказвала им, че свири от 5-годишна и го поставяла на столче пред нея, защото не можела да го държи.
Някогашните съученички много искали да видят отново Лили. Всичките ни опити да я открият през годините обаче били безуспешни, жалват се те пред изданието. /БЛИЦ