Няма как да се появят две мои биографии на книжния пазар. Никога не съм давала съгласието си на Исак Гозес да пуска подобна книга. С него имахме устна договорка преди 15, 18 или 20 години, но това не означава нищо. Не може той сега да вади някакви странички. Защо през всичкото това време не дойде при мен с договор да регламентираме отношенията си. Това казва пред "Стандарт" примата Лили Иванова.
Стана ясно, че до дни на пазара излиза биографична книга за Лили Иванова с автор Исак Гозес. От половин година обаче друга биография на Лили готви Мартин Карбовски. Тя е планирана да излезе от печат през април - за рождения ден на мегазвездата. Романът "Един живот, една съдба" на Исак Гозес и част от поредицата "Прочутите" на издателство "Слънце". Книгата е от 256 страници. Има още 16 с черно-бели и цветни снимки. Цената е 12 лв. За същите пари и в почти същия обем се очаква и книгата на Карбовски. И двамата са топпера на "Стандарт" и от два дни не си говорят. Гледат лошо, подминават се. Въздухът край тях свисти. Ветрове! Причината е Лили, разкриват от изданието.

"Моят договор е с издателство "Сиела" и адвокатите ще кажат какво следва оттук нататък. Все още не съм умряла, та лешоядите да се нахвърлят върху мен. В световната практика няма случай, в който да излиза книга за някого, без неговото съгласие. Вярно е, че братът на Мадона написа спомените си за нея. Но абсолютно съм убедена, че това е пиар акция на семейството. Аз нямам нужда от подобна слава и няма да позволя някой да гони влияние и пари на мой гръб. Особено ако иска да запази мъжкото си и журналистическото си достойнство, подчертава Лили Иванова.  /БЛИЦ