Александра Жекова, Магдалена Джанаварова и Пламен Петков са талантите, които се присъединяват към десетте финалиста в Music Idol. Тринайсетте идола влизат в директен сблъсък от понеделник, когато стартират големите концерти.
Най-силна подкрепа от публиката в залата получиха само някои от талантите. Сред тях бяха Маги, Рут, Александра и Драго, който заложи на ефектно изпълнение на “Somebody to Love” на Куйн. Въпреки и силното си представяне обаче журито предпочете да даде шанс на Пламен Петков, който е любимецът на Мария.

Освен Лепа Брена шоуто беше пдкрепено и от изпълнения на водещи на “Ясновидци” и “Хипнотизаторът” – Николай Георгиев и Станимир Гъмов. Изпълнението на Гъмов на хита на Джо Кокър – “You Can Leave Your Hat On” накара Фънки да направи стриптийз, като най-коментираният член на журито захвърли обувките си на сцената на шоуто.

Всеки вторник Music Idol ще предложи на зрителите на bTV специално токшоу, в което ще се обсъждат най-интересните моменти от живота на идолите на сцената и извън нея. Срядата ще се превърне в най-тежкия ден за талантите, защото това ще бъде денят на елиминациите, в който в продължение на десет седмици ще отпада по един от идолите.

Първата задача за финалистите за големият концерт в понеделник е български песни. Участниците ще могат да избират родни хитове независимо от кой период и стил на българската музика са те. /БЛИЦ