Maison Martin Margiela стана на двадесет. Близо двадесет години работа и около 40 колекции е равносметката за тайнствения белгийски дизайнер Martin Margiela, който през 1988 г. прави едноименния си етикет, съобщава View Sofia.
Колекцията, която модната къща представи през септември тази година в Ню Йорк, отбелязва годишнината с преработка на култовите им модели. От вталеното сако с лек буфан ръкав, което Maison Martin Margiela лансират с първата си пролетно-лятна колекция през 1988-ма, до заострените силни подплънки на раменете от 2006 година, с което лейбълът оповести промяната в силуета, днес вече в ясен на всички.
Oт самия старт на работата си Martin Margiela се пази в сянка. Той не се появява нито преди, нито в края на ревю, ексцентричност, която модните среди му прощават, защото е отявлено негова. Има ли нещо общо това с концепцията в последното шоу моделите да са също „инкогнито” с лица зад перуки и маски, сигурно да! В края на шоуто той не се появи, но със сигурност е бил зад кулисите, за да чуе екстаза на публиката.
През последните месеци се заговори, че дизайнерът планира пенсиониране, но от ПР отдела на марката съвсем отрекоха слуховете. /БЛИЦ