Бухалът Чори вече си има майка. Певицата Мария Илиева е решила да го осинoви след куп премеждия. През миналото лято звездата станала свидетел на ужасяваща гледка. Пред вратата на офис в столицата един служител пренебрежително подритнал ранено свраче, пише "Блясък".
Мария се амбицирала да го спаси и започнала да звъни до различни ветеринарни кабинети, дори и на телефона за спешни случаи 112. Но й отговаряли, че не могат да помогнат. Случайно попаднала на Спасителния център за диви животни към “Зелени Балкани”, които веднага се отзовали.
Покрай този случай Мария научила за „осиновителната” програма на диви животни. Тя, Криста и B.O.Y.A.N. не се поколебали да поемат грижите за някои пернати, които никога няма да бъдат на свобода. В резултат освен Мария Криста станала родителка на рядък черен щъркел на име Кика, а B.O.Y.A.N. е горд татко на величествения кралски орел Отело. Певицата сподели, че останала силно впечатлена и от един розов пеликан с ампутирано крило. Той бил изключително любопитен и дружелюбен. Мария и колегите й призовават всички да помагат на такива центрове и да се грижат за природата и животните. /БЛИЦ