Хитове на Преслава, Анелия, Желко Юксимович, Елена Папаризу, Лепа Брена, Горан Брегович ще звучат от сцената на Music Idol тази вечер. Талантите се готвят трескаво за третия си голям конецрт, който според мнозина от тях ще бъде един от най-трудните, заради особеностите в поп-фолк пеенето.
Имената на петимата финалисти, които ще се борят за място по време на елиминациите ще станат ясни във вторник в предаването на bTV „Тази сутрин”. Останалите в надпреварата идоли ще гостуват в сутрешния блок, за да научат резултатите от гласуването в понеделник вечер. Така талантите, събрали най-нисък вот след утрешния концерт ще имат на разположение броени часове за подготовка, защото във вторник вечерта те ще трябва да изпълнят по една песен – това ще бъде и тяхната защита пред зрителите на шоуто.

За да подкрепи кандидатите за музикална слава на сцената до тях ще застане Мария. Фолк дивата и член на журито ще изпълни един от последните си хитове, както и ще даде насоки на финалистите за изпълненията им.

Истински драми във форума на сайта на Music Idol предизвика отпадането на Дарко Илиевски. Част от феновете на македонеца организират петиция за връщането му в шоуто. Самият Илиевски сподели, че не вижда нищо не обичайно в отпадането си, защото смята конкуренцията в шоуто за изключително силна. Вчера Дарко отпътува за Скопие, а съвсем скоро се очаква да се завърне в София, но вече като артист на Вирджиния Рекърдс. /БЛИЦ