“Толкова хубаво нещо ми се случи със сериала “Откраднат живот”. Ролята дойде в много хубав миг за мен. От студентка в първи курс в НАТФИЗ исках да играя драматични, дори трагични роли, но това не ми се случваше. Моят професор Николай Люцканов казваше “Изобщо не гледай в тези откъси, не гледа в тези пиеси, никой няма да ти даде тези роли. Ти ще бъдеш новата Стоянка Мутафова или Татяна Лолова. Ти ще играеш комедии”. А аз си казвах, че ще се преборя за моите драматични роли. Дочаках “Откраднат живот”, за да излея своите сълзи”, разкри Марта Вачкова пред Лора Крумова в “Събуди се”.

“Моята героиня в “Откраднат живот” – сестра Жекова, е в такъв етап, че си казва,  че явно ще се живее без любов. Мислела е, че ще открие любовта на късни години, но ще се живее без любов. В момента фокусирана е в детето си”, разказа актрисата за развитието на своя образ в хитовия български медицински сериал.

“Чета много коментари, в които питат как Жекова може да продължава да дава пари на този човек и да го обича. Но само Жекова ли е такава? Всички ние сме такива. Аз самата в моя живот дълги години живях в нелюбов и стисках зъби. Мислех си, че човек може да се промени, че трябва да дам още един шанс на човека до себе си. така е устроена жената – все се надява, че този до нея не е толкова лош. Иска ми се чрез  “Откраднат живот” и сестра Жекова да дам кураж на жените да не живеят миг без любов”, сподели Марта Вачкова.

“Не “крада” нищо. Аз го изживявам и му се наслаждавам. Когато има лош миг в живота ми, гледам да го изтичам и да избягам от него. Станах много по-толерантна с годините”, разкри актрисата.