Истински фурор направи Мая Нешкова на Великденския си рецитал в Босилеград, Сърбия снощи, при това с чисто нова песен, която дори и българската публика още не е чувала.
Броени дни преди големия си концерт в зала 1 на НДК на 29 април, певицата направи премиера на две от песните от новия си албум, като генерална репетиция за мащабния си софийски спектакъл. Едната от тях – „Имен ден” (по музика и аранжимент на Кирил Икономов и текст на Лозан Такев) буквално „взриви” младите зрители сред публиката, които станаха на крака и дори започнаха да пеят парчето, без преди това никога да са го слушали. Документален видеозапис на това изпълнение запечата неповторимите емоции, които изпита Мая Нешкова и почитателите й от Босилеград - клипчето може да се види на нейния официален сайт www.mayaneshkova.com. Разбира се, нямаше как концертът да не мине без най-популярните й шлагери „Честит рожден ден”, „Конче вихрогонче” и „Слънчева обич”. Специално за най-светлия християнски празник, чаровната софиянка подари на феновете в Сърбия великолепното си изпълнение на баладата „Храмът”. Във Великденския празник участваха още един от първите айдъли – Теодор Койчинов, няколко балетни формации, илюзионисти от Перник. Водеща бе известната поетеса Евгения Гешева, написала друга от новите песни на Мая Нешкова – „Самодива”.
Певицата е на финалната права по записването на последния си студиен албум, който ще излезе в деня на неговата премиера – 29 април. За подобаващото му представяне Мая Нешкова готви грандзиозен спектакъл. Тя обаче пази в тайна какви изненади ще има за зрителите в зала 1 на НДК, а касиерките са доволни, че билетите за шоуто се продават като топъл хляб. /БЛИЦ