Победителката в националната верига конкурси за красота "Miss Glory BG - Славната България" Елена Коларова слави ловешката крепост в местен вестник в Бостън. Бившата възпитаничка на Националната природо-математическа гимназия в София следва морска биология в американския мегаполис. Тя записа участие в издания на конкурса сред ловешката цитадела в две поредни години, съобщиха от офиса на агенция "Glory BG".
Девицата от Червен бряг се появила в бостънското издание, след като била поканена да разкаже на страниците му за живота в отечеството си и за новите чудеса на света - Белоградчишките скали. Тя не премълчала и, че крепостта в Ловеч също е една от гордостите на България, а сегашното й състояние позволява провеждането на различни по жанр артсъбития. Гиздосията заявила и желание да работи "Miss Glory Bg - Славната България" да стане международен конкурс и вече била склонила няколко свои приятелки от различни държави да се включат в него т.г.
Според агенция "Glory BG", в същото време кметът на Ловеч Минчо Казанджиев зачеркнал от списъка с културни прояви този конкурс.
Гергана Димитрова, БЛИЦ