„По повод статията „Войната на Лили", отпечатана в известен столичен вестник, у мен прозвучаха няколко провокации, на които искам да дам моя трактовка. Стигнах до това заключение и реших да напиша тези редове, защото бях изненадан най-вече от арогантните нападки на г-н Карбовски срещу негов уважаван колега, споделя Митко Щерев в отворено писмо по повод скандала около двете биографични книги за Лили Иванова, цитиран от hotnews.bg.
Аз също бях интервюиран за книгата на г-н Гозес и съм свидетел, че той дълго време се занимава с нея. За да се държи по този отвратителен начин, г-н Карбовски, за съжаление, е подведен от г-жа Иванова, която в типично нейния стил го е излъгала, че няма такава книга. 

Интересно какво ще каже той, ако беше на мястото на г-н Гозес? Как щеше да се чувства?

Драги читателю, бъди сигурен, че и двете книги са менте, тъй като са цензурирани от г-жа Иванова, което значи, че вътре съществуват писания, които са хвалебствени, или лъжи.
Впрочем тя винаги е искала да изглежда в очите на хората така, както й се иска, а не такава, каквато е. Почти съм сигурен, че скандалът с пускането на двете книги е изрежисиран от нея по две причини.

Първата - създаване на скандал, който е нужен не толкова за успеха на книгата, а за да има повече участия, тъй като през януари и февруари тя пя предимно по пиано барове, което си е сериозен провал след раздувките със зала "Олимпия".

Като прибавим и това, че през последните три години г-жа Иванова е най-малко пусканата певица по всички български радиа и телевизии, бъдещето пред нея направо е мрачно.

Втората е свързана с личността на Карбовски. Той така и не разбра, че интересът на г-жа Иванова спрямо неговата личност не е заради качествата му на журналист, а заради възможността тя да се изявява в телевизионното му предаване. За година и половина г-жа Иванова се изяви при него 5 пъти.

В този ред на мисли искам да обърна внимание и на случая „Цветанка Ризова - Лили Иванова". В продължение на 3 години г-жа Ризова кани г-жа Иванова в нейното предаване най-малко 2 пъти в годината, като предаването преминава по един сценарий.

Г-жа Иванова се оплака, че всички я мразят и никой не й дава пари за клипове, а г-жа Ризова й се възхищава.

Ще припомня, че същото се случваше и в предаването на Драго Драганов. Завършвам с въпроса: Кой е следващият?" /БЛИЦ