“Ти си много по-красива от градина с рози”, каза зам.-кметът на Париж Жан Луи Тестюд, докато слагаше лентата и короната на 18-годишната Мариола Милушева. Ученичката от Самоков и модел на “Евромоделс” бе избрана за вице “Miss Diamond Paris” 2009 на конкурс, който се проведе в града на любовта.
Специалната награда за най-лъчезарна усмивка и най-секси поведение на сцената отиде при друга българка – бургазлийката Ваня Кирова.
Бляскавият конкурс се бе организиран в най-луксозния клуб в Париж – L’Avanture. Там цената на малко уиски е 1000 евро, портокаловият сок е 50 евро, а входа е само с членски карти. В журито на конкурса бяха поканени и носителката на титлата “Лейди България” Цвети Разложка и светската журналистка и генерален мениджър на “Евромоделс” Нина Никол. Моделите на най-престижната агенция в България участваха във френския конкурс по покана на директора на кабинета на кметството Франк Ледокю. Той бе спецален гост на “Miss Euromodel Black Sea” през отминалото лятото, където Мариола и Ваня заеха съответно първо и второ място. Освен сребърни корони, двете красавици получиха като награда обиколка с корабче по Сена, посещение във Версай и един уикенд в Париж за двама. Светлана Славкова, БЛИЦ