Въпреки че доскоро мъжете във „Фермата“ демонстрираха единство и оставяха жените сами да се елиминират една друга, изпращайки конкурентките си на дуели, по всичко личи, че и сред силния пол започва все по-осезаемо да се усеща разединение и дори война за надмощие.

Най-откровен, що се отнася до антипатиите си към някои от фермерите, е емигрантът Роман. Той бързо се превърна в персона нон грата за част от тях, след като още по време на първия дуел обяви, че няма да подкрепя съотборничката си от емигрантския тим Росица, а конкурентката й Гергана. Това му донесе определението „предател“ и злостни коментари зад гърба.

Роман не крие и че не харесва помака Нури, който го изпрати на дуел. Затова младокът е готов да се възползва от всяка предоставена му възможност, за да го елиминира от играта. Другият му бивш съотборник сред емигрантите – Симеон, също не предизвиква положителните му емоции. Роман определи секссимвола на „Фермата“ като „тъпо парче“, след като Симеон изрази негодуванието си, че ежедневното меню не е разнообразно, че храната не му стига и че отговорниците в кухнята не си вършат добре работата. Някои от темите, в които емигрантът от Франция също се опитва да блесне с разсъждения, по-скоро будят подигравки от страна на останалите мъже в стопанството, отколкото възхищение. Спечелил си прозвището „малкия Нострадамус“ заради опитите си да гадае, Симеон постоянно се взира в различни знаци, които според него Вселената му изпраща, за да предвижда бъдещето.

Едно от най-красивите лица в телевизията с покъртителен разказ пред БЛИЦ за най-тежкия момент в живота й (СНИМКИ)

Сериозни спорове има и между най-възрастния фермер Ивайло Караньотов и IT търговеца Жоро. Двамата често са на противоположни мнения – за строителната работа, житейските си виждания, взаимоотношенията с останалите, и това неминуемо води и до грандиозни разправии. Те не крият, че взаимно не си допадат и че всеки иска да докаже колко е „по- по- най-“ от другия. Подразнен от поведението на Жоро след дуела на Роман и циганина Цветан, където IT търговецът побърза да се включи в купона на победителя, Ивайло предупреди емигранта да се пази от мъже п*тки, явно визирайки Георги.
Най-младият фермер в този сезон – емигрантът от Америка Калоян, пък видимо се дразни, че е подценяван от всички мъже и най-вече, че пада жертва на подигравките им.

Сред основните му критикари са вечно мрънкащият Ивайло, и емигрантът Роман. Те използват всяка възможност, за да жегнат Калоян, че нищо не може да свърши, с което все повече засилват желанието му да отиде на дуел и да покаже на арената на какво е способен.