Над 100 доброволци са декларирали желанието си да помагат за добрата организация на фестивала Spirit of Burgas. 15 от тях са от Румъния и Турция. Повечето кандидати са на възраст между 18 и 25 години - студенти, отлично владеещи английски език.
Срещу работа, разпределена в няколко кратки смени, част от тези младежи ще си осигурят безплатен пропуск за трите дни на фестивала. Единствено условие към тях е внасянето на депозит за "staff pass", който ще им бъде върнат обратно след като изработят смените, на които са се съгласили.
Работните позиции, за които се набират кандидати, са няколко. Младежите с перфектен английски ще бъдат гидове на музикалните звезди, които ще пристигнат в Бургас тази седмица.

Останалите ще работят като стюарди, разпределители и др.
CV-то на всеки от одобрените кандидати автоматично влиза в базата данни на MTV. Не е изключено услугите на най-добре представилите се измежду тях да бъдат потърсени при организирането на други музикални фестивали в Европа.
Междувременно се разбра, че голяма част от билетите за феста, пуснати в продажба по интернет, са изкупени от чужденци. За да бъде Spirit of Burgas масово посетен от родна публика, по настояване на Община Бургас влезе в сила ново намаление на билетите. Цената на предварително закупен еднодневнен пропуск вече е 30 лв. Ако бъде закупен на място от касите на фестивала цената е 35 лева. Предварително закупен късен фестивален билет, който важи след 00.00 часа, струва 20 лева; закупен на място - 25 лева. Предварително закупен билет за трите дни на фестивала струва 88 лева; закупен на място - 99 лева.
Срещу 30 лв. за един ден посетителят на MTV-феста в Бургас ще може да присъства на над 20 отделни събития от неговата програма. Между отделните концерти публиката ще може да гледа късометражни филми на английски език, които ще се излъчват на територията на фестивала.
Билети за Spirit of Burgas се продават в разпространителските мрежи на Ticketstream и Eventim за България и на пункт до Часовника в центъра на Бургас. Билети и сувенири с логото на фестивала ще се продават на касите на Spirit of Burgas, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. /БЛИЦ