Армия нахални гризачи е нападнала луксозната вила на Димитър Рачков в Твърдица, пише в. "България днес". Актьорът е започнал неистова битка със съселите - едни от най-досадните и трудно преборими гризачи, по идея на колегата си Христо Гърбов.
Преди време той се похвали, че успял да се спаси от наглите нашественици. Затова Рачков се обърнал именно към него да му даде рецепта как да прогони завинаги нахалните гадинки. 

За да се спасят от лошите страни на прочистването, Мария Игнатова и двете момчета - нейното и на Рачков, отпрашили за столицата. 

Къщата на водещият е последната новоиздигната постройка в Твърдица и е атракция за твърдичани и цялата околия. Тя е наследствен имот по линия на майката на актьор, но техните обичали да си седят повече в Бургас. Идвали да наглеждат само децата, когато Мария и Рачков ги оставят.

Роднини разказват, че къщата на екранния Жоро Бекъма никак не изглеждала зле - направена е от последен модел италиански теракот с подово отопление, стаите за гости разполагали сотделни бани с джакузите, а камините били общо четири за цялата къща. Не само екстрите обаче впечатлявали Митко и Марчето в Твърдица.

Прословутият чист сливенски въздух се отразявал изключително добре на децата им.