Всички в България вече слушат тази песен. Тя събра над 13 милиона гледания в youtube, а в българската търсачка на Google изпревари дори безспорния хит на 2017 година – песента „Despacito”. Човекът, който направи песента много популярна у нас, това е Наско Ментата.

„Тази песен успя да докосне всички сърца. Аз го направих заради хората, да си пускат парчето, докато са с приятели на маса. Въпреки че тази песен ме направи популярен. Знам тази песен от баща ми, който също е музикант. Той ми разказа, че някога са я пеели с китара по бригадите през 80-те години на миналия век”, разказа в студиото на „Събуди се” певецът Атанас Илиев - Наско Ментата.  


"Шушана не е чалга, но не мога да я определя. Не мога да я оценя и аз, но е песента на народа", добави той.

"Обичам да пея за любов. Това, че има имена на жени в песните ми - това са просто имена сред българския народ. Хората пак почувстваха песните ми и ги харесаха отново. Тези песни моите са точно за маса и салата", каза Наско Ментата.

"Няма как да стана по-известен от Григор Димитров, без значение къде съм в "Гугъл". Все пак песента много се върти. Хората реагират на нея. Може би сега стана якото избухване. На мен ми харесва да съм певеца на народа и масите, не държа да ме харесва отбрана музика, а всички да се кефят и да си слушат "Шушана". Искам да направя нова песен, мисля да е по-бърза такава. Ще гледам да не се изложа. Народът направи така, че тази песен да се възобнови. Гордея се с тази песен, въпреки че е кавър", каза Илиев.

Ментата разкри, че щерка му се казва Жулиета, а на галено й викат Жужка. "Тя също пее "Шушана". Тя е на 2 годинки и три месеца, още не може да говори, но си я тананика", завърши той.