След повече от 8 години спорове и теории относно края на един от най-титулуваните холивудски филми, мистерията беше разбулена. Британският актьор Майкъл Кейн най-накрая обясни как точно свършва филмът „Генезис“ (“Inception”), съобщава „Индипендънт“.
 
Още от излъчването на филма през 2010 година се води спор дали последната сцена, където героят на Леонардо Дикаприо Дом Коб се завръща вкъщи, показва реалността или е сън. Героят на Дикаприо се прибира в Щатите след изключително напрегнато и заплетено приключение, а на летището го чака баща му, изигран от Майкъл Кейн.
 
По време на филмов фестивал при представянето на новия филм на Кристофър Нолан Кейн сподели подробности около работата им в „Генезис“.
 
„Когато получих сценария за „Генезис“, бях малко озадачен от него и му казах: „Не разбирам къде е сънят“. Казах: „Кога е сън и кога е реалност?“. Той каза: „Ами, когато ти си в сцената, тогава е реалност“. И аз го разбрах така – ако съм там, значи е реалност. Ако не съм, значи е сън“, обясни Кейн.
 
Което означава, че щом бащата на Коб го чака на летището, значи наистина той се е прибрал при децата си.
 
Самият Нолан през годините държи на това, че финалът е субективен и че важното в случая е, че на Коб всъщност не му пука дали е реално или не, след като най-накрая има шанса да прегърне децата си.Превод и редакция: БЛИЦ