Орхан Мурад почти всяка вечер има творчески ангажимент, от който изкарва по 80 лева за близо 2 часа живо пеене. Макар и с нисък хонорар, незрящият изпълнител е сред малцината ветерани на фолка, които не могат да се оплачат от липса на работа и ежедневно той репетира нови песни, които да включи в репертоара си, пише "Уикенд".
Зад гърба си има подписан договор и с чалга гиганта „Пайнер”, но след разтрогването му етническият турчин решава да намали темпото и да обръща повече внимание на семейството си, особено след раждането на щерка му Сузанита през 2003-а година. От тогава насам кариерата на Орхан постепенно започва да залязва, бивайки изместен от по-младите и хитови имена, които го конкурират с денс парчета и лъскави клипове. 

Въпреки това обаче през годините плешивият изпълнител никога не е спирал да пее и е сред малцината, които не познава плейбека. Именно с гласа си Орхан Мурад продължава да си вади хляба до ден днешен. Певецът и семейството му живеят в Пловдив, а в близконамиращо се до дома им заведение е местоработата на музиканта, където той има по няколко участия седмично.

Ресторантът е среден клас и ежедневно предлага жива музика, като често в него се провеждат сватби, фирмени и семейни празненства. Преди да влязат в заведението клиентите дори не знаят, че от импровизираната сцена ще им пее именно Орхан Мурад. За близо двучасовата си изява в ресторанта той получава по 80 лева на вечер, но е доволен, тъй като работата му е сигурна, не го натоварва и я върши с удоволствие.