Бригаден генерал Димитър Шивиков неочаквано се показа на малкия екран. Той е решил да покаже знания и да си пробва късмета в нашумялата игра "Стани богат", която от скоро радва зрителите вечер.

БЛИЦ припомня, че генералът е много тачен и популярен военен. Преди време името му бе замесено в скандал за злоупотреба със съдебно положение. Срещу него бе повдигнато обвинение от Военноокръжна прокуратура за това, че в качеството си на длъжностно лице-командир на военно формирование – „61-ва Стрямска механизирана бригада Карлово е злоупотребил с властта си и със служебното си положение, не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта си. 

Преди година пък ген. Шивиков бе награден от дядо Николай с орден „Св. ап. Ерм“ І-ва степен, най-високото отличие на Пловдивската света митрополия - за църковни заслуги и съдействие в делото на Българската Православна Църква.

"Моето призвание е да ръководя подчинения си състав и с личен пример да го мотивирам и вдъхновявам, особено на мисия зад граница", каза той на водещия Михаил Билалов. 

В студиото бе съпругата му, както и двете му прекрасни момичета. Жена му разкри, че двамата са се запознали на военна мисия зад граница. Тя призна, че се занимава с анестезиология, а към момента работи във ВМА.

"Супер е да имаме татко военен. Не искаме обаче и ние да бъдем такива", това казаха дъщерите му и му пожелаха късмет. 


След няколко въпроса, сигналът, който слага край на предаването прозвуча и прекъсна играта на ген. Шивиков преди въпрос за 1000 лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!