Нова тв най-вероятно ще спре комедийния сериал „Ние, нашите и вашите” от следващия сезон. Въпреки че поредицата е свежа, забавна и създадена по всички златни правила в жанра, тя се оказа дупка в рейтинга на медията и едва ли ще има втори сезон.
Историята на колоритн ото семейство Иванови тръгна обещаващо в ефира на Нова, но много скоро гледаемостта й се срина. Предаванията на Би Ти Ви „Смени жената” и „Бригада Нов дом” се оказаха много по-интересни за масовата публика и събират в пъти повече зрителите в сравнение с българския комедиен сериал, твърдят източници на „ Уикенд”.

Едва ли някой е очаквал подобен плачевен резултат, защото режисьорът Димитър Гочев заложи на хитови актьори като Елена Петрова, Краси Ранков, Стефка Янорова и Кирил Ефремов, като добави и тийнейджърска нишка, която да хване детската и младежката аудитория. С надежда да спечели най-младите той вкара в сериала и тийн идоли като Дара, Дичо и влогърката Мона, позната от „Революция Z”, която между другото е нещо като негова снаха – гадже на сина му.

Въпреки това обаче стратегията се оказа неуспешна и не можа да пребори конкуренцията на Иван и Андрей като продуценти на „Смени жената” и разтърсващите истории в „Бригада Нов дом”, които Би Ти Ви пуска на гърба на „Ние, нашите и вашите”.

От Нова тв не са съобщили официално, че сериалът спира, оставяйки си отворена вратичка за евентуално продължение. Бе обявено обаче, че се заснемат „последните епизоди на романтичната комедия”, което означава, че втори сезон поне засега не се планира.

Говори се, че на голяма част  от актьорите работата по сериала изобщо няма да им липсва. Той бе подготвен много бързо, а екипът през цялото време е работел под зверско напрежение.