“Безмилостен град” се излъчва в Турция под заглавието “Жесток Истанбул” от април 2019 до юни 2020 г.


Съдържа 39 оригинални епизода от по 120 минути и има два сезона. Докато поредицата се снима в южната ни съседка, главният сценарист на поредицата и авторът на идеята Сърма Янък напусна проекта след 25-ия епизод, пише Труд.

Тя си тръгна доброволно след лавината от критики, особено след сцените, в които Джерен губи бебето си - моменти, които у нас тепърва ще гледаме.

Оттам насетне основен сценарист става Тунус Тащи, на който помагат още Айсун Ердоан, Седа Чакър Авундук, Йозлем Тасаал Якъчъ и Байкут Бадем. Неочаквано обаче след 27-и епизод Тунус Тащи също напуска проекта.

Промяната в стила и атмосферата на “Безмилостен град” се отразяват не добре на рейтинга. Създателите на сериала, надявайки се успешно да го продължат до 40-ия епизод, трябва спешно да предприемат антикризисни мерки.

Отзивите на зрителите подсказват, че те изобщо не са доволни от разгръщащите се събития, а един от епизодите направо е определен като откровена глупост. Необходимо е да се търсят по-опитни сценаристи или да се върне Сърма Янък към проекта.

В средата на “Безмилостен град” към състава на сериала ще се присъедини младата актриса Севинч Кумаш, която ще се превъплъти в образа на дъщерята на слугинята Нуртен - Башак.

Макар и второстепенна, ролята на Севинч Кумаш провокира позагубения интерес на зрителите в Турция, тъй като чрез нейната героиня се разбира, че бебето на Джемре всъщност е живо. Какво точно и как ще си случи, това ще научат и българските зрители с времето.

Ставайки част от екипа, Севинч Кумаш казва: “Влизането по-късно във вече утвърдена поредица е, меко казано, вълнуващо. Екипът веднага ме прие и ме прегърна.”

По средата на “Безмилостен град” режисьорът Джевдет Мерджан, работил преди това над супер успешни сериали като “Гордата Аси” и “Твоят мой живот”, също напусна проекта и неговото място заема Гьокчен Уста.

Мерджан се оттегля без много шум от снимачната площадка, заради творчески различия с продуцентите.

Известно е че миналата година, по време на първата вълна на коронавируса, снимките на турските сериали бяха преустановени.

Това се случи и с “Безмилостен град”. Тогава, уплашен от пандемията, в края на поредицата главният актьор Фикрет Кушкан (Агяx Карачай) категорично се оттегля от проекта. Тогава сценаристите са принудени да го “преселят” в отвъдното след “смъртоносен инфаркт”.

Докато бяха в принудителна ваканция, някои от актьорите в “Безмилостен град” непрекъснато напомняха за себе си в социалните мрежи. Изпълнителката на ролята на Джерен - Бахар Шахин публикуваше свои доста провокативни снимки.

Актрисата Майн Тугай, която играе ролята на Шениз, набра огромно количество последователи в социалните медии. Тя сподели снимка с кучето си, наричайки го: “Любов”, с което ясно подсказа, че прекарва дните на карантина у дома с четириног приятел.

Изпълнителката на ролята на Дамла - актрисата Симай Барлас, пък отиде на почивка, за да облекчи стреса си от карантината и да си почине от натоварения снимачен сезон. Барлас публикува в Instagram красиви снимки от ваканцията и беше първата, която се пусна по бикини в мрежата, като получи невероятно количество комплименти от абонатите.

За актьора Беркер Гювен ролята на Недим е истински скок нагоре в кариерата му. Броят на последователите му в социалните мрежи достигна 300 хиляди. Редките му публикации обаче даваха малка представа за живота му извън камерите.