Светът е кино. Предстои голямата нощ на големите победители и на големите губещи. След няколко часа в Лос Анджелис на 90-ата церемония „Оскар” ще бъдат раздадени най-престижните отличия в киното. Така сезонът на наградите официално ще бъде закрит.
Червеният килим е застлан, текат последни приготовления. Над 500 полицаи ще следят за сигурността на място, съобщава Нова телевизия.
 


През последните няколко месеца скандалите със сексуалното насилие в Холивуд превзеха заглавията във вестниците. Много известни актриси разказаха за техните преживявания в началото на кариерите си. Очаква се този въпрос да е сред основните, които ще се дискутират на червения килим. Част от церемонията също ще бъде посветена на този проблем и на движението „Me Too”.
 
Изключително много дами са номинирани тази година. Номинирани са и филми, които разглеждат сложни и противоречиви женски харакетир.
 
Органзиаторите на филмовите награди са намалили броя на акредитираните журналисти за така наречените „стендъп позиции”. Оказва се, че дори CNN няма право за тях.
 
Междувременно стана ясно, че някои от звездите са си спретнали предварителен купон в Лос Анджелис. Сред тях и номинираната за най-добра женска роля за „Аз, Тоня“ Марго Роби, съобщава tmz.com. Красавицата била в звездна компания – Лесли Ман, Кристен Стюърт, Джейми Дорнан, Даниел Калууя, Ейдриън Броуди и др. Всички те били поканени на вечеря от автора на мистериозни романи Чарлс Финч.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ПОДРОБНОСТИ ЗА НАЙ-БЛЯСКАВОТО КИНОСЪБИТИЕ НА ГОДИНАТА!