Първият отпаднал от финалите на Мюзик айдъл – Пламен, е претърпял тежка катастрофа преди две години, след което решава, че вече е дошло времето да се занимава с музика, това което винаги е искал.
Преди две години си вървял по тротоара с приятел в ж. к. „Люлин”, когото една кола връхлита върху тях и ги помита. И двамата остават по чудо живи. Пламен се отървава с няколко шева и с белег на главата, който не се вижда от косата му.
„В момента, в който колата идваше, беше неизбежно, че ще ни удари. Аз си помислих, че сега ще се случи най-неприятното и си казах: „нали трябваше да правя нещо с музика”. Когато се съвзех и видях че нямам някакви травми си обещах, че каквото и да става, ще направя всичко възможно да продължа с музика”, споделя Пламен след отпадането си от Мюзик айдъл.

След като се възстановява от катастрофата започва да ходи сериозно на уроци по пеене. Миналата година е най-сериозният му опит от явяване на конкурси, когато се класира в първите 40 на миналия сезон на предаването.

Иначе Пламен е психолог по образование. Израснал е в село Първомайци между Велико Търново и Горна Оряховица. Завършил е езикова гимназия и психология в университета в старата ни столица. Няма намерение обаче да се завръща към тази професия, която все пак малко я е работил преди катастрофата.
Влече го и актьорската професия. Два пъти е кандидатствал в НАТФИЗ. Пак на косъм не успява да влезе. След последния кръг са останали 18 човека, но са приели 15 и той не е бил сред тях.

С приятелката му Марина, която го защитаваше в Мюзик айдъл, се виждат доста често. Пламен я описва като позитивен човек, която вярва в него. Тя също се занимава с музика, но с джаз. Достатъчно близки сме, и нещо повече, но нищо сериозно. „Каквото и да се случва, отношенията са ни стабилни и трайни и винаги ще останем приятели”, споделя Пламен.

Той има амбицията да продължи сериозно да се занимава с музика. Любимите му стилове за слушане са фънк, соул и ар енд би. Боготвори Майкъл Джексън и Бьорк от световните звезди, а от родните е фен на ФСБ. Иска и да прави фънк, соул и клубна музика. „Това, че бях сред финалистите на Мюзик айдъл, за мен беше една доста широко отворена врата. Амбициите ми са да направя нещо, което да излезе извън границите на България”, планира младият музикант. /БЛИЦ