Какви наказания очакват българките, представили страната ни на световния финал Мис Тийн и Мисис Обединени нации 2008 през лятото в Саут Лейк Сити и присвоили си титли, които не са им дадени – Катя Дунева и Денис Димитрова? Това разкрива в предаването на БГТВ „Часът на блондинките” лицензиантката на светововните конкурси Mrs. Galaxy, Mrs. Earth и Mrs. International и организатор на Mrs. Bulgaria 2008 и Лейди България 2008 Теодора Колчева.
Пред камерите на шоуто, водено от Патриция Кирилова, бе показан официалният сайт на конкурса Обединени Нации, в който са публикувани снимките на българките и там ясно е написано, че те са станали четвърти подгласнички в съответната категория – Мис Тийн и Мисис Обединени Нации. А не трети в света /според ПР-ите на Дунева тя е третата на Мисис Свят 2008, а на този конкурс тя изобщо не е била. България бе представена там от Mrs. Bulgaria 2007 Аля Милушева/, нито имат специални награди, както се твърди в тиражирани интервюта и ПР-информации, според които Денис е спечелила титлата Супермодел и награда за национален костюм, което изобщо не е вярно, както се вижда от сайта на конкурса в Саут Лейк сити. Там за Тийн Супермодел е избрана Кимбърли Чиа от Сингапур.
Директорите на конкурса Обединени Нации вече са информирани за скандала и за присвояването на титли от наши представителки. Вероятните санкции са отнемане на дадените награди или лишаване на право на България да участва в този конкурса занапред, твърди Теди Колчева. /БЛИЦ