Тежки тайни от миналото преследват певицата Петя Буюклиева, която участва в имитаторското шоу „Като две капки вода”, пише "Уикенд". Гласовитата асеновградчанка цели три пъти е правила спонтанен аборт, като последният е бил в напреднала бременност. През 2002 г. Петя била напът да сбъдне голямата си мечта да има дъщеря, когато тийнейджърка блъснала на пешеходна пътека в Асеновград майка й Венета и възрастната жена починала. От стреса изпълнителката на вечния хит „Баба ми е фаталната жена” загубила бебето. Уви, повече така и не успяла да забременее. 

„Петя се отдаде изцяло на кариерата си и тази кариера й струваше много. Тя направи два спонтанни аборта, защото отиваше на концертите бременна. Никой не знае каква трагедия изживяхме. Втория път се случи в Москва. Трябваше да пее на голям концерт, всичко беше готово и два дни преди това тя абортира. Беше ужасно. Лекарите й помогнаха с лекарства, укрепиха я, но тя излезе на сцената със сълзи в очите. Пя толкова прочувствено, че всички станаха на крака да я аплодират. А тя пееше за нероденото ни дете и плачеше. Никой не го разбра това, но усетиха мъката в душата й. После съпругата ми се изплаши, че няма да имаме деца. Какво ли не правихме, лекари, съвети, тя беше неутешима. Отиде чак при Ванга, а тя й каза „Ке имаш дете, не бой се! Сопри се, ке родиш”. Така на 11-та година от брака ни се роди Тони, единственият ни син. Но ние тогава имахме само граждански брак, а след ходенето при Ванга сключихме и църковен. Сега Тони е радостта на живота ни”, признавал е съпругът й Тони Георгиев. 

След като се венчали в църква, само година по-късно Петя забременяла. Тогава се сетила за съвета на Ванга. Пророчицата й казала да си даде почивка, а точно тогава певицата нямала работа и 3-4 месеца си стояла у дома. Именно в този период е заченала. 

Когато Петя била напът да стане майка за втори път, на 15 октомври 2002 г. животът й се сринал. Непълнолетна девойка на 17 години помела майка й, докато възрастната жена пресичала на пешеходна пътека. Тийнейджърката нямала шофьорска книжка. Родителката на Петя получила тежка черепно-мозъчна травма и няколко часа след като била откарана в болница, починала. 

„Не можах да видя малкото си момиченце. Отиде си заедно с майка ми и потънах в невероятна пустош”, признавала е изпълнителката. Седмици наред ридаела и не искала да се храни. Стенела по цял ден в леглото от безконечна мъка. 
От жестоката дупка, в която изпаднала, успяла да излезе благодарение на мъжа си Тони и сина им. „Видях как Петя се срина на земята. Бащата на виновното непълнолетно момиче, извършило катастрофата, беше влиятелен бизнесмен в Асеновград. Опитаха се всячески да потулят случая, но Петя каза: „Няма да позволя майка ми да се обърне в гроба! Трябва да има възмездие!”. Взе нещата в ръце и ги изведе докрай. Адвокатът ни попита Петя: „Искаш ли да вкараме момичето за една година в затвора”, но тя не се съгласи – знаеше, че на това момиче му предстоеше да учи в чужбина, искаше само истината да възтържествува. През този период обикаляхме от манастир на манастир и се молихме за покой на душата на майка й. За пореден път Петя намери сили да се изправи в името на нашия син, който имаше нужда от нас”, разкрива мъжът на певицата. 

Малко преди смъртта на Ванга през 1996 г. Петя решила да посети пророчицата в Рупите, но петричката Касандра я изгонила. Двете са се виждали 3 пъти, а изпълнителката до днес не можела да си прости, че е закъсняла с година за срещата им и с това я обидила. 

За първи път Буюклиева потърсила феномена за помощ през 1992 г. Тогава Ванга й казала, че ще роди, и й заръчала да изпее песен за нея. Едва две години по-късно Петя спазила обещанието си и записала песен, посветена на гадателката от Рупите. Тогава била втората среща между двете, когато Ванга благословила звездата и тя действително се сдобила с дълго чакания син. Петя обаче забравила на кого дължи щастието си и не завела малкия Тони за благословия при Ванга, както й поръчала пророчицата. Сетила се едва години по-късно, когато Ванга вече била тежко болна и на легло. 

Тогава отишла за трети път в Рупите, но посещението й не преминало добре. Обидената пророчица я изгонила от дома си, а Петя и до ден днешен не можела да си прости, че я е наранила с пренебрежението си. „Трябваше да намеря време... Обидих я много и това не ми дава мира”, казва Буюклиева. 

Драматичните премеждия в живота на талантливата изпълнителка продължили и през 2013 г. Певицата погребала по-голямата си сестра, която издъхнала на 57 г. от белодробна емболия, а мнозина оправдават сприхавия нрав на Петя с житейските трагедии, които са я сполетели.