Росен Плевнелиев се оказа решителен тип – макар и да е гадже на Деси Банова от едва няколко месеца, бившият президент вече иска сватба с любимата си! Влюбеният до уши милионер смята да й направи официално предложение навръх празника на влюбените Свети Валентин, твърди "Таблоид".
Цялата интимна афера на Плевнелиев и Банова стана обществено достояние, след като светската двойка призна достатъчно романтични подробности около връзката си в телевизионния ефир. Посветени в плановете на държавника обаче издадоха тайната, която двата спестиха на зрителите - Росен смятал да поиска Деси за жена навръх 14.02 –Свети Валентин, и то в полунощ. Оказа се, че зад идеята има скрит смисъл – минута след предложението настъпва 15-и февруари, когато синоптичката празнува рожден ден №38.
 

Никой не се съмнява, че отговорът ще е „да”, подхилкват се колежките на Банова в Нова телевизия. Русокосата красавица, разбила не едно или две мъжки сърца, мечтаела да вдигнат сватба в Гърция – там, където чувствата й към Росен бликнали с пълна сила. Вероятно ритуалът ще се състои през идното лято, за да може младоженци и гости да се насладят на красивото гръцко крайбрежие. За щастие богатият й възлюбен притежава огромно морско имение на третия ръкав на п-в Халкидики, в което да се организира сватбеното парти.
 
Росен пък нямал никакви съмнения, че блондинката е жената на живота му, особено след тежките години на самота и отчуждение с бившата съпруга Юлияна. Ухиленият милионер сам призна, че са заедно вече три месеца и са неразделни.

Влюбената двойка споделя уикендите заедно със синовете на президента и с дъщеричката на синоптичката - Йоана, която много харесвала новия си татко. Приятели и колеги на Плевнелиев били изумени колко щастлив изглежда Росен, откакто е с русото изкушение. Че президентът наистина се е променил към добро говорят и признанията му – „Деси е най-нежната и красива жена, която някога съм срещал”, гука влюбеният Росен.
 
„Отнесохме се много коректно към всички. Ние сме свободни и имаме право да бъдем влюбени, да се обичаме. Оставаме посветени на нашите прекрасни дечица, приятели”, издекламира по телевизора Росен Плевнелиев.