Грандиозен скандал избухна в спортния комплекс “Олимпийски” по време на първата репетиция на българската делегация. 40-годишният певец Красимир Аврамов беше жестоко пребит зад кулисите от представители на конкурентна страна. Лекари от Бърза помощ свестяваха певеца, пише Life.ru.
Аврамов пристигна в Москва заедно с повечето участници и се настани в хотел “Космос”, в стая, в която преди няколко години снимаха “Ночной дозор”. Неприятностите дойдоха бързо.
Красимир като всеки друг участник в Евровизия, е готов и на тройно салто, само да бъде забелязан на финала. Българинът репетира с кокили. Именно този атрибут доведе до сбиването. Не е трудно да си представим приличащия на мравуняк “Олимпийски”, из който тези дни се движат хора на ролери, а по тесния коридор вървят група хора на кокили /Аврамов и неговите танцьори/. Веднага се намериха недоволни от затрудненията в придвижването.

“Първо бутнаха от кокилите /а те са огромни/ негова танцьорка, а след това удариха него самия в главата”, разказват преводачи на Евровизия, които се притичали, привлечени от шума. “Охраната си седеше на ушите! Такъв инцидент още първия ден! Всичко е ясно – хората нервничат, суматоха е. Но защо трябваше да се бият? На Красимир му потече кръв, не успяхме сами да я спрем. Извикахме Бърза помощ”, казват преводачите.
Лекарите от Бърза помощ пристигнали на мястото на сбиването след пет минути. През цялото време на репетициите на Евровизия на територията на “Олимпийски” дежурят два екипа лекари.
“Те бинтоваха главата на Аврамов, обработиха раната на неговата танцьорка, тя не беше толкова сериозна като при него”, казват очевидци на сбиването. “Онзи, който “размаза” българина, веднага като че потъна вдън земя. На никого не му беше да го издирва, всички страшно се изплашихме”, казват очевидците.
И от охраната не могли да открият нападателя. Известно е само, че в този момент наблизо са били представители на сръбската делегация, няколко технически сътрудници от техническите служби и администраторите на гримьорите.
“Сега Красимир се чувства по-добре и се готви за втората репетиция. Надяваме се, че тя ще премине по-спокойно”, казаха официални представители на певеца. /БЛИЦ